Cégvezetők klubja

Business Flow

A legnagyobb sikered az értékteremtés

2018. december 18. - Business Flow

noemi.jpg

Az elhivatottság, a küldetéstudat egy emberben rendelkezik azzal a különleges képességgel, hogy megsokszorozza a befektetett munka eredményét. Észrevétlenül lendít át az akadályokon. Hozzád kapcsolja azokat az embereket, akik valami többet, jobbat akarnak kihozni az életükből, és veled együtt tesznek is érte.

Mihalcsek Noémi egy kiemelkedő példája a fent említetteknek, hiszen életútján az értékteremtés mint vezérmotívum mindvégig jelen volt.

Zeneművészeti tanulmányai után nagyon korán Hollandiába ment dolgozni, ahol a vendéglátásban végigjárva a ranglétrát, neves magyar személyiségekkel egy magyaroknak szóló kulturális rendezvény szervezésében vállalt kulcsszerepet.

A rendezvény sikerével egyértelművé vált számára, hogy ezzel szeretne foglalkozni, ezért visszaköltözött Magyarországra és megalapította a Golden Events Rendezvényszervező és Menedzsment Irodát 2017-ben.

Első referenciaként egy saját rendezvénnyel mutatkozott be: A Sokoldalú Nő konferencia célkitűzése az volt, hogy a saját tapasztalatait inspirációként adva merjük megmutatni a kirakaton túli önmagunkat. Ismét neves médiaszemélyiségek kapcsolódtak az eseményhez, saját példáikkal mutatva be, nehéz helyzetekben mennyit ér egy közösség összetartása.

Noémi egyébként a sokoldalúságot és a közösség erejét egyaránt megtapasztalta a saját életében. Egyrészt maximalizmusával több ember munkáját végzi egyszerre, teljes projekteket koordinál, márkát, brandet épít. Másik oldalról ő is megtapasztalta már, milyen az, amikor másokra számítva küzd le egy nehéz időszakot. Ezt a tapasztalást mindenhol igyekszik visszaadni, bármibe is fog. Az általa bonyolított rendezvények adják a keretet, amit megtölthet értékekkel.

Az egyik ilyen kezdeményezés a Magyar Ingatlanosok Országos Szövetsége által szervezett konferencia, mely az Etikus Ingatlanos mozgalmat állította középpontjába. Az ingatlanos szakma tisztításával, minőségének emelésével, a szabályok tisztázásával a lakosság számára nyújt egy pozitív jövőképet. Noémi a rendezvény szervezésébe már az ötlet fázisában beszállt, és a végeredmény szervezés oldalról teljes egészében az ő munkáját dicséri.

Emellett folyamatos karitatív tevékenységekkel hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Például indult az Erste Higgy magadban! pályázatán, melyből mentorprogramot indított lakásotthonban élő gyermekek számára. Egy másik alkalommal egy miskolci karitatív rendezvényen társszervező volt 350 nehéz sorsú gyermek karácsonyának lebonyolításában.

A főként szakmai konferenciákra és tréningekre orientálódott ügyfeleit egyetlen kérdéssel válogatja meg: Mi a rendezvény fő üzenete? És hogy dolgozni fog-e a továbbiakban a másikkal, azon múlik, tud-e azonosulni az értékrenddel.

A célja a mennyiségi munka helyett a minőség, ezért kevés ügyféllel dolgozik együtt, akik maximális figyelmet kapnak, a rendezvény egészének a kézben tartása mellett. Ennek eredménye pedig, hogy többet hoz ki a közös munkából, mint amit az ügyfele valaha elképzelt.

Folyamatosan képezi magát azért, hogy a legszínvonalasabb szakmai háttérrel támogathassa azokat az ügyeket, melyek nyomot hagynak a világban.

Besnyő Gyöngyvér: Az értékeket keresed, támogatod minden területen. Mi volt a Business Flow-n belül az, ami miatt elköteleződtél?

Mihalcsek Noémi: Amit látok folyamatként a világban, hogy az „én” szerepe nőtt meg az emberi kapcsolatok helyett. Másrészt, amikor merjük megmutatni a valódi énünket, ott közösség születik. Nem pusztán érdekközösség, hanem olyan, ami hitet ad az embereknek az összefogásban, abban, hogy számítanak.

Amikor a munkám során megkeresnek egy rendezvény ötletével, azonnal érzem, van-e benne fantázia, és a Business Flow-ban éreztem, hogy olyan minőséget képvisel, melyhez szívesen kapcsolódom.

Besnyő Gyöngyvér: Az elsőként induló női csoport élére áltál, ami már a kezdetekkor átütő sikerű volt. Mit gondolsz, mi lehet ennek az oka?

Mihalcsek Noémi: Egyrészt egy régóta jelenlévő igényre adott válasz volt a csoport sikere, amit a Sokoldalú Nő konferencián már megtapasztalhattam. Nem beszélünk a nehézségekről, amik mindenki életében jelen vannak, és hihetetlenül felszabadító, amikor elengedjük a tökéletesség látszatát. Ez a női klubban kiemelten szerepet kap, hiszen az egymás segítése, támogatása a tartalom, amit pluszként hozzáadunk az üzleti keretekhez.

Figyelembe kell venni a trendeket, de rajtunk múlik, milyen tartalommal töltjük meg, és úgy gondolom, ezt a különbséget érzik azok is, akik jelen vannak egy-egy ilyen találkozón.

Besnyő Gyöngyvér: Mik a további terveid a klubbal egyéni és közösségi szinten? Hogyan kapcsolódik a Te esetedben a kettő egymáshoz?

Mihalcsek Noémi: Az alkotás és értékteremtés a munkámban és a női csoportban egyaránt fontos szerepet kap. A szakmai és emberi fejlődés szerintem kéz a kézben kell, hogy járjon, mert egymás nélkül hosszú távon nem tudnak működni.

Besnyő Gyöngyvér: Mik azok az alapvető emberi tulajdonságok, amikhez szívesen kapcsolódsz? Mikben látod a fejlődés lehetőségeit?

Mihalcsek Noémi: Az emberi minőség azokat az alapvetően nem felszínes, hanem jellembeli tulajdonságokat jelenti számomra, amely olyan, mint a fa gyökere. Ha az nem egészséges, egy darabig még növekedhet szépen a fa, de előbb-utóbb elpusztul. Ebben van még hova fejlődnünk, mert az erős, korrekt jellem a legjobb ajánlólevél, bármibe is fogjunk bele.

Besnyő Gyöngyvér: A közösség nagyon fontos szerepet kap az életedben. Szerinted mi tud nagyon különböző gondolkodású, habitusú embereket egy cél érdekében irányba állítani? Mi kell az összefogáshoz?

Mihalcsek Noémi: Mindig jó érzés tartozni valahova, és főként egy támogató közösséghez pluszt adni, ahol ezáltal a bizalom és az emberi értékek felerősödnek. Az egymás iránti tisztelet, a másik munkájának megismerése szerintem ez csodás dolog. Nagyon szeretem hallani ezeket a történeteket, azért is, mert mindig találunk közös pontot, amiből legtöbbször egy nagyon szuper dolog, új ötlet alakul ki.

Besnyő Gyöngyvér: Aki még nem foglalkozik tudatosan a kapcsolatépítéssel, miért változtasson ezen?

Mihalcsek Noémi: A kapcsolatokon alapul az egész életünk, hiszen mindig kapcsolódunk emberekhez. És ha ebbe tudatosságot viszünk, és eljárunk olyan helyekre, ami kimondottan ezzel foglalkozik, hogy az emberi kapcsolatok erőforrások, akkor saját tapasztalat, hogy bármi nehézségem adódik, vagy kérdőjel van bennem, mindig pontosan tudom ki az, akihez fordulhatok, mert biztos, hogy van olyan kapcsolatom ahol tudják a kérdésemre a választ.

 Azért kell tudatosan kapcsolatépítéssel foglalkozni, mert ettől világ a világ és élet az élet. Ezt nem tudom másképp mondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr2314500190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása