Cégvezetők klubja

Business Flow

„Kövesd az álmaid, és cselekedj, mert az utadon soha nem lesz minden lámpa egyszerre zöld!”

2019. január 16. - Business Flow

kakonyi_gabor.jpg

A címben szereplő mottó egy olyan embertől származik, aki többéves vezetői pozícióját, és ezzel az alkalmazotti létet hátrahagyva valósította meg álmát, és saját ingatlanbefektetési vállalkozást alapított.

Kákonyi Gábor közgazdász végzettséggel vágott neki a munkaerőpiacnak. A sors fintora, hogy tíz évvel ezelőtt kényszerből csöppent az ingatlanbefektetések világába, amikor is saját lakását devizaalapú hitel bevonásával vásárolta meg. Egyre emelkedő törlesztőrészletei késztették arra, hogy újragondolja az előtte álló utat, így Gábor a nehéz helyzetből üzleti sikert kovácsolt. Egyrészt céltudatosan építette karrierjét, és területi értékesítési vezető lett az ALDI-nál, ahol több mint öt évig dolgozott. Másrészt egy merőben szokatlan megoldásra jutott: ahelyett, hogy magasabb fizetéséből előtörlesztette volna hitelét, ahogyan azt sokan tették volna, inkább egy újabb lakást vásárolt, melynek bérleti díjából, már jórészt fedezni tudta hitellel terhelt ingatlana törlesztőrészletét.

Mivel ez a stratégia sikeresnek bizonyult, így megtakarításait a jövőben újabb bérbeadási célú lakások vásárlására fordította. Befektetési ingatlanjai aztán új irányt hoztak az életébe, ugyanis ráébredt arra, mi az, ami igazán lelkesíti. Az eladó ingatlanok böngészése, az alaprajzi átalakítások és a berendezés megtervezése, a költségkalkulációk készítése, az anyagbeszerzés, és általában a lakások ügyes-bajos dolgainak intézése szenvedélyévé vált. Mindeközben hobbyként tanulásba, és önképzésbe kezdett, szorgalmasan bújta az ingatlanbefektetői témában fellelhető szakirodalmat, valamint tréningekre és konferenciákra járt.

Az évek alatt rájött arra, hogy a különböző ingatlanbefektetési stratégiákban óriási erő rejlik, ám ezek teljes embert kívánnak. Az elméleti tudását egyre inkább szerette volna átültetni a gyakorlatba, mígnem sokéves tervezést követően, az elmúlt év elején elérkezettnek látta az időt, hogy kilépjen főállásából, és megalapítsa saját ingatlanbefektetői vállalkozását.

Tanácsát pont emiatt a hitelesség miatt fogadhatjuk meg: Ne add fel az álmaidat, tervezd meg őket, és tegyél értük! Amikor pedig megérett a döntés, cselekedj! Ne akard a legtökéletesebb pillanatot kivárni, mert „az utadon soha nem lesz minden lámpa egyszerre zöld”.

Tevékenysége időközben újabb területtel bővült, így május óta már hiteltanácsadással és közvetítéssel is foglalkozik. Célja, hogy vállalkozása révén saját ingatlanprojektjei menedzselésén túl partnere legyen azoknak, akik szeretnék pénzüket magas hozamszinten, ingatlanbefektetésekben fialtatni. Ennek keretében kész teljes szolgáltatást nyújtani a finanszírozástól az ingatan kiválasztásán és felújításán át az értékesítésig mindenben. Hiteltanácsadói tevékenysége kapcsán pedig küldetésének tekinti, hogy bebizonyítsa, ma Magyarországon bárkinek lehetősége van ingatlanbefektetésbe kezdeni akár önerő nélkül is!

Újító szemléletének másik fontos pillére, hogy nem pusztán az anyagiakban látja a sikeres ingatlanbefektetések kulcsát. Saját tapasztalatából a kapcsolatokat, a kapcsolatrendszerének bővítését érezte kulcsfontosságúnak, hiszen ő enélkül indulva egy jó időzítéssel a Business Flow Ingatlan 1 csapatában találta magát. Ez a fordulat pedig új, még eredményesebb szemléletet hozott az életébe. A társulásokat, együttműködéseket, ahol már a saját tulajdonú ingatlanjain túl nagyobb léptékben is tud gondolkodni.

A többiről meséljen Gábor!

Besnyő Gyöngyvér: Frissen kerültél a vállalkozói létbe, noha hosszú ideje tudatosan készülsz rá. A kapcsolatépítés szervezett formájával hogyan találkoztál először?

Kákonyi Gábor: Első alkalommal egy konferenciát követően találkoztam a networking fogalmával. A napi program végén lehetőség volt regisztrálni egy ún. kapcsolatépítő estre, melyet a Business Flow szervezett. Ott és akkor már körvonalazódott az első tematikus ingatlanbefektetői klub ötlete, mely időben egybeesett az én vállalkozói pályám indulásával. Azonnal tudtam, hogy ez nem lehet véletlen... Úgy éreztem, ha én főállású ingatlanbefektető akarok lenni, és Magyarországon éppen most szerveződik egy ingatlanbefektetőket tömörítő klub, akkor nekem ebben tagnak kell lennem, sőt alapító szerepet kell vállalnom.

Besnyő Gyöngyvér: A klubod, az Ingatlan 1 olyan eredményeket ért el, hogy már egy következő indítását tervezitek, melyben szintén alapító vagy. Szerinted mi az oka ennek a sikernek?

Kákonyi Gábor: Úgy gondolom, hogy a klubunkba érkező vendégeknek egyfelől nagyon imponál az a vidám és baráti hangulat, amelyben a találkozóink telnek, másrészt a mi példánkból felismerik, hogy az ingatlanbefektetés valóban csapatjáték. Rájönnek, hogy önmagában a jó társaság miatt is megéri eljönni hozzánk, ezen túl pedig megtapasztalják, milyen hatékony is tud lenni egy tematikus üzleti klub. Például soha nem felejtem el, hogy akkortájt, amikor az első találkozón részt vettem, éppen házunk kertjének kialakításához kerestem hozzáértő segítséget. És ki ült közvetlenül mellettem...? – Egy kertépítő mérnök. :) Azóta a klub már rengeteg partnert, sőt befektetőtársat is hozott nekem.

Besnyő Gyöngyvér: Mik a személyes és a klubon belüli céljaid? Hogyan fonódik össze a kettő?

Kákonyi Gábor: A következő néhány évben vállalkozói tevékenységem fókuszában egyrészt a viszonteladási célú ingatlanfejlesztési projektek állnak majd. Elsősorban budapesti, kiváló lokációval rendelkező, ámde felújításra váró használt lakóingatlanokat vásárolok meg, és ezeket teljes körűen felújítva, alaprajzukat korszerűsítve, berendezve és dizájnolva értékesítem a végfelhasználóknak. Másrészt feltett célom, hogy a hitelközvetítési tevékenységem bővítésére saját értékesítési csapatot építsek, így ebben az évben már aktívan foglalkozni kívánok munkatársak keresésével, betanításával, és mentorálásával. Mindezek remekül rímelnek a klubon belüli céljaimmal, vagyis a minőségi kapcsolatrendszer kiépítésével. 

Besnyő Gyöngyvér: Mik egy jól működő közösség alapjai? Te milyen típusú emberekkel társulsz szívesen, tervezel távlatilag?

Kákonyi Gábor: Véleményem szerint a legfontosabb tényezők az egymás iránti nyitottság és bizalom. Ezen a ponton szeretném kiemelni, hogy a Business Flow ingatlanbefektetői klub kezdetektől fogva remek alapot biztosított számomra magas bizalmi szintű kapcsolatok kiépítésére. A jelenleg futó egyik projektemet például egy klubtársammal közösen valósítjuk meg, sőt az elmúlt hetekben több tagtársammal egy új, közös ingatlanbefektetői céget is alapítottunk, melynek révén együtt már nagyobb projektek megvalósítására is képesek leszünk. Számomra éppen ezek jelentik az együttműködés legmagasabb szintjét, amikor egymási iránti bizalmunkon alapulva tőkénket és tudásunkat is összeadjuk olyan nagyobb célok érdekében, melyeket külön-külön nem tudtunk, vagy nem mertünk volna megvalósítani. Mindezek mellett pedig egy klub akkor működik igazán jól, ha a tagok nemcsak üzleti fórumként tekintenek rá, hanem baráti társasággá is tudják fejleszteni azt. Mi szerencsére gyakran találkozunk egymással klubon kívül is, és egy-egy „piknik” keretében nagyokat beszélgetünk, szórakozunk. 

Besnyő Gyöngyvér: A Business Flow célkitűzése, hogy vállalkozóból vállalkozást „neveljen ki”. Szerinted mi az a szemlélet, amivel ezt elérheti valaki?

Kákonyi Gábor: Fontos, hogy már indulásakor tisztázzuk magunkban, hogy hosszú távon csupán önfoglalkoztató vállalkozóvá kívánunk válni, vagy idővel szeretnénk egy személyünkön túlmutató vállalkozást kiépíteni. Óriási különbség van ugyanis aközött, hogy valaki éveken át a „vállalkozásában”, vagy a „vállalkozásán” dolgozik. Utóbbi alatt én elsősorban a kapcsolati hálónk bővítését értem. A Business Flow éppen ebben tud hathatós segítséget nyújtani. Minden vállalkozónak ajánlom, próbálja ki, hogy két hetente csupán három órára kiszakad a taposómalomból és ellátogat egy Business Flow üzleti klubba! Érezni fogja, hogy a networking mekkora lökést eredményez majd számára piaci információk formájában, együttműködési lehetőségekben, új ügyfelekben, partnerekben, profitban stb.

Besnyő Gyöngyvér: Aki még nem járatos a kapcsolatépítésben milyen hozzáállással érkezzen? Mi a titka a kölcsönösen eredményes, hosszú táv együttműködéseknek?

Kákonyi Gábor: Azok számára, akik most kezdenek ismerkedni az üzleti kapcsolatépítés világával azt tanácsolom, ne feledjék el, hogy az üzleti klub is egy eszköz, amit lehet hatékonyan és kevésbé hatékonyan használni. Ismerjék meg azt a néhány egyszerű játékszabályt, amelyet ha alkalmaznak, akkor a networking tevékenység garantáltan gyümölcsöző lesz számukra. A legfontosabb talán, hogy az embernek először adnia kell valamit (időt, figyelmet, információt, saját kapcsolatrendszert, ajánlást, stb.) mielőtt kapni  szeretne. Viszont a jó hír az, hogy ha folyamatosan adunk a közösségnek, akkor idő múltával az összeadódó energiáinknak köszönhetően annak sokszorosát fogjuk visszakapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr414566446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása