Cégvezetők klubja

Hallgass a belső iránytűdre és találd meg a szenvedélyed!

2019. április 15. - Business Flow

sokpeti.jpg

Körmöczi-Kriván Péter első ránézésre is színes egyéniség. Folyamatosan mozgásban van, és aki találkozott már vele, biztosan emlékszik rá.

Nem volt ez azonban mindig így.

2007-ben egy barátja hívta meg őt egy animátor képzésre, amin – akkor még inkább visszahúzódó, háttérben maradó személyiségként - csak az ígérete miatt vett részt.

Akkor került először kezébe mikrofon, és a feladat: három nyelven csináljon show-t a jelenlévőknek.

Tovább

Dobj egy követ a tóba!

pexels-photo-705674.jpeg

A kapcsolatépítést ha szemléltetni szeretnénk, leginkább egy tóba dobott kaviccsal tehetjük meg. Ami apró ugyan, de ahhoz elégséges, hogy a tó teljes felületén fodrozódó hullámokat indítson el, ami mindenre kihat, ami a felszínén úszik.

A networking nem pusztán szokások összességét jelenti, hanem életformát, tudatosságot, gondolkodásmódot és jelenlétet, amivel egy adott szituációban meglátjuk egymásban a lehetőséget, illetve azt, hogyan tehetünk a másikért.

Igaz ez egyrészt az üzleti kapcsolatrendszerünkre, de éppúgy a mindennapjainkra, a szemléletmódunk és személyiségünk alakulására is.

Tovább

Fejleszd magad a célodig!

road-nature-hand-path.jpg

A legtöbben találkoztunk már azzal a kijelentéssel, hogy a belső világunk, gondolataink határozzák meg, mi történik velünk.

Elég belegondolnunk abba, hogy ha optimistán, bizakodva állunk a dolgainkhoz, egészen más tapasztalatok érnek, mintha az ellenkezőjével tennénk ugyanazt. Ahogyan a minket körülvevő emberek is észrevétlenül, de annál erősebben hatnak ránk, előrevetítik a haladásunk irányát.

A jó hír az, hogy aki tudatában van ennek a felelősségének, az az idejét, energiáját és figyelmét olyan dolgoknak szentelheti, ami az általa választott irányba mozdítja az életét.

A Business Flow tudásmegosztása, és a találkozók során elinduló kapcsolódások, ötletek, együtt gondolkodás mind ezt a célt támogatja, ezért most egy olyan tagunk véleményét kérdeztük meg az önfejlesztésről, aki hivatásának tekinti a figyelem tudatos irányítását, és ezzel segíti többek között a vállalkozókat, cégvezetőket, egy minden területen sikeres élethez.

Tovább

A jó együttműködés a lehetőségeid szorzója

rock-climbing-1954885_960_720.jpg

A fejlődéshez, növekedéshez idővel mindenki eljut arra a pontra, hogy önmagát meghaladó dolgot kell véghezvinnie. Ezt pedig a legbiztosabban társakkal tudjuk megtenni. 

Különbözőek vagyunk, eltérő képességekkel, ambíciókkal, erősségekkel és gyengeségekkel. Amikor azonban hasonló értékrendű, és egy irányba tartó célokkal rendelkező emberekkel találkozunk, mindannyian egy kicsit túlszárnyaljuk önmagunkat. 

Tovább

Stratégiák, hogy elsőként érj célba

pexels-photo-1125063.jpeg

A versenyelőnyünk az életünk bármely területén tudatossággal, tervezéssel kezdődik, és ha helyesen állítjuk fel stratégiánkat, majd következetesen betartjuk azt, akkor garantálja, hogy mások előtt érünk célba.

A Business Flow-hoz tartozó vállalkozókban, cégvezetőkben egy dolog biztosan közös: felismerték, hogy a mindennapok feladatain túl mindezekre energiát kell szánniuk, ha szeretnék megőrizni helyüket a piacukon, vagy megelőzni konkurenseiket.

Az előrejutáshoz a tudás megosztása is kulcsfontosságú, hiszen információ alapú társadalomban élünk. Az üzleti találkozókon ezért kiemelt fókuszt kapnak a hiteles előadók, akik a saját területükön kiemelkedőt hoztak létre, és ezért a résztvevők számára is értékes tapasztalatokkal szolgálnak.

A Business Flow szeretné ezt kiterjeszteni a találkozókon kívülre is, ezért most a versenyelőnyről kérdeztünk meg olyan tagokat, akik a maguk területén az élen járnak.

Tovább

A katalizátor női vállalkozóknak

hermann_eva.jpg

A női vállalkozók, vállalkozások aránya rohamosan emelkedik a világban, előrevetítve azt a tendenciát, hogy ők is a gazdaság meghatározó szereplőivé válnak.

Egy felmérés szerint Magyarországon a női vállalkozások aránya 28,1%, és a női vezetők tekintetében is jól állunk világviszonylatban.

Ami miatt azonban rendszeresen megállapítást nyer, hogy nehezebb a helyzetük a férfiakkal szemben, azok főként belső okok. A legnagyobb hiányosságok az önmagukba vetett hitben, a kudarctól való félelemben, és a társadalmi értékítéletek sokszor valótlan korlátozó hatásában mutatkoznak meg.

Tovább

Dönts, és válj azzá, aki lenni szeretnél!

brezovai_gabor.jpg

Vannak olyan beszélgetések, amik után az ember egy kicsit másként kezdi el szemlélni az őt körülvevő világot. És ezzel a más szemlélettel változni kezd az is, amit tapasztal belőle.

Brezovai Gáborral az interjú pontosan ilyenre sikerült.

A személyiségfejlesztés fontosságát a legtöbben már felismertük, arra azonban már ritkábban gondolunk, hogyan befolyásolják életünket a születésünktől megtapasztalt hiedelmek, viselkedési- és gondolati minták. Márpedig ezek észrevétlenül beépülnek, és meghatározzák a további tapasztalatainkat is. Erre pedig nem nyújtanak valódi megoldást a különféle módszerek, hiszen csak a felszínt karcolgatják.

Tovább

A legjobb befektetésed, ha önmagadat fejleszted

learn-3653430_960_720.jpg

Önmagunk fejlesztése gyakorlatilag születésünk pillanatától megkezdődik, míg egy pontig külső kényszerek hatására, egy bizonyos életkort elérve már a saját belső iránytűnk, motivációink és ambícióink szerint fejlesztjük magunkat.

Élethosszig tartó feladat ez, sajnos vagy szerencsére sosem lesz olyan, hogy „elkészültünk” vele. Vállalkozóként, cégvezetőként azért is kiemelt szerepet kap az életünkben a fejlődés, mert több emberre és nagyobb mértékben van hatással, ahogyan gondolkodunk és ezáltal ahogyan cselekszünk.

Ezért olyan Business Flow tagok, vezetők osztják meg itt gondolataikat az önfejlesztésről, akik felismerték ennek felelősségét, és kiemelten fontosnak kezelik ezt a témát, hiteles példát mutatva arról, mivé válhatunk, ha magunkba fektetünk.

Tovább

Házhoz érkezik a flow élmény…

paper-3213924_960_720.jpg

A Business Flow egy innovatív networking szervezetként indult 2017-ben, és az azóta eltelt időben a saját példájával mutatta be, hogy létezik exponenciális növekedés ezen a piacon.

Az élményszerű üzletelés csak az egyik titok azok közül, amiket a tagok – cégvezetők és vállalkozók – a saját bőrükön tapasztalnak a találkozók során.

Tovább

Az ingatlanos szakma bizalmi mércéje

pexels-photo-313691.jpeg

A tavalyi évben első ízben került megrendezésre az Ingatlanos Konferencia, mellyel egy párbeszéd vette kezdetét egy kevéssé szabályozott szakmában, hogy rendet, és ezáltal egy új minőséget teremtsen.

Hiánypótló volt már maga a rendezvény is, mely elsőként a szakmai közönséghez szólt, hatásai azonban érezhetőek lesznek a közönség oldaláról is. Elindult ugyanis ezzel egy lavina, mellyel egy tisztább és kompetensebb ingatlanos nemzedék fog születni a közeljövőben.

Tovább