Cégvezetők klubja

„Kövesd az álmaid, és cselekedj, mert az utadon soha nem lesz minden lámpa egyszerre zöld!”

2019. január 16. - Business Flow

kakonyi_gabor.jpg

A címben szereplő mottó egy olyan embertől származik, aki többéves vezetői pozícióját, és ezzel az alkalmazotti létet hátrahagyva valósította meg álmát, és saját ingatlanbefektetési vállalkozást alapított.

Kákonyi Gábor közgazdász végzettséggel vágott neki a munkaerőpiacnak. A sors fintora, hogy tíz évvel ezelőtt kényszerből csöppent az ingatlanbefektetések világába, amikor is saját lakását devizaalapú hitel bevonásával vásárolta meg. Egyre emelkedő törlesztőrészletei késztették arra, hogy újragondolja az előtte álló utat, így Gábor a nehéz helyzetből üzleti sikert kovácsolt. Egyrészt céltudatosan építette karrierjét, és területi értékesítési vezető lett az ALDI-nál, ahol több mint öt évig dolgozott. Másrészt egy merőben szokatlan megoldásra jutott: ahelyett, hogy magasabb fizetéséből előtörlesztette volna hitelét, ahogyan azt sokan tették volna, inkább egy újabb lakást vásárolt, melynek bérleti díjából, már jórészt fedezni tudta hitellel terhelt ingatlana törlesztőrészletét.

Tovább

Sikergyanús újévi fogadalmak vállalkozóknak

2018. december 28. - Business Flow

pexels-photo-1483937.jpeg

Év vége van, az összegzés, lezárás és az új év tervezés ideje. Mindezekhez van néhány napunk, amíg megállva fókuszáltabban tudunk olyan dolgokkal foglalkozni, amikre máskor nem jut idő.

Érdemes velük foglalkozni, hiszen akkor léphetünk tovább, ha tisztán látjuk, mivel végeztünk, hova jutottunk el. Ezután pedig jöhet a következő időszak tervezése, a távlati célok kitűzése, amivel a megvalósításukhoz teszünk egy nagy lépést.

Minden cég, vállalkozás egyéni ugyan, de a szemlélet az, ami hosszú távon, következetesen alkalmazva megkülönbözteti azokat, akik nagyra tudtak nőni azoktól, akik kicsik maradtak.

Tovább

A szív ereje

2018. december 22. - Business Flow

48408604_268996243774128_310773272213979136_n.jpg

Ennek a bejegyzés története van. Hermann Éva és Varga István egy könyvesbolt kávézójában beszélgetett 2019-ről, és arra terelődött a szó, hogy Krucsai Ili milyen hatással van az egész szervezet életére.

Ha Ili felpörög a rendszerben is felforr a vér, minden lüktet és felpezsdül, amikor nincs fókuszban, a vérnyomás is kórosan alacsony lesz. Hihetetlen, hogy mire képes egy ember ereje: a szenvedélyével képes lázba hozni egy országos szervezetet. Varázslatos, ahogyan az embereket vonzza, és elmozdítja az aktivitás irányába. Ő ebben zseniális. Ili, köszönjük, hogy vagy nekünk, és szerettük volna, ha ezt tudod :) 

Tovább

Üzlet egy női közösségben

2018. december 21. - Business Flow

women2.jpg

Amióta világ a világ, a nők – ahogy a férfiak is – közösségekbe gyűltek, ahol egymással összefogva élték meg a szerepeik ezen részét. Elég csak a fonókra gondolni, ahol gyakran megszőttek sorsokat is, ennek a fajta összetartásnak mindig nagy ereje volt és van a mai napig.

És hol vannak a mai nők, akik ezernyi szerepben helyt állva, a feminizmus helyett a női értékeket képviselve sikeresek a világban és érnek el férfiak részéről is elismerésre méltó eredményeket?

Sokukkal volt szerencsém találkozni a Business Flow keretein belül létrejött Women in Flow referencia csoportban, ami novemberi indulása ellenére már újabb női üzleti klub indulását indukálta.

Tovább

A legnagyobb sikered az értékteremtés

2018. december 18. - Business Flow

noemi.jpg

Az elhivatottság, a küldetéstudat egy emberben rendelkezik azzal a különleges képességgel, hogy megsokszorozza a befektetett munka eredményét. Észrevétlenül lendít át az akadályokon. Hozzád kapcsolja azokat az embereket, akik valami többet, jobbat akarnak kihozni az életükből, és veled együtt tesznek is érte.

Mihalcsek Noémi egy kiemelkedő példája a fent említetteknek, hiszen életútján az értékteremtés mint vezérmotívum mindvégig jelen volt.

Tovább

Merj vezetni akkor is, ha mások szerint az út a semmibe vezet.

2018. november 26. - Business Flow

img_2973.jpg

A bátor mondat, életmottó Sándor Viktóriától származik, aki nem kevesebbet, mint egy teljes ágazat megreformálást tűzte ki célul maga elé. És nem csak kitűzte, meg is valósította.

A ’80-as évek végén járunk, amikor Viktória egy akkoriban teljesen friss területen, az információtechnológiában hozott létre egy új üzletágat, a számítógépes vírusvédelmet. Ez nemcsak itthon, de a világban is teljesen új terület volt az iparágban.   

Tovább

Gondolkodj felelősen, segíts tudatosan!

2018. november 20. - Business Flow

petra.jpg

Kevesen tudják már egészen fiatalon, milyen irányba szeretnének menni, és még kevesebben azok, akik életük során mindvégig követni tudják a vezérfonalukat, még akkor is, ha ez néha kreatív fordulatokat jelent pályájukon.

Pálfalvi Petra már gyermekként hatalmas szociális érzékkel fordult a betegek, idősek és nehezebb sorsú emberek felé, nagyon korán megjelent az életében az indíttatás: segíteni szeretne rajtuk.

Ilyen az, amikor a külső szépség a belsővel párosul: elsőként szépségversenyt nyert, majd nyolc évvel ezelőtt a Miss Hajdú-Bihar, későbbi MissSupranational, egy világverseny döntője fő szervezőjeként vállalt szerepet.

Ezt a lehetőséget is megragadva arra, hogy a figyelem középpontjába állítsa a jótékonyságot, a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt látogatták meg a döntős lányokkal, hogy mosolyt csaljanak a kis betegek arcára.

Tovább

Légy olyan vezető, akit követni akarnak!

2018. november 14. - Business Flow

nagy_adam_kep.jpg

Hogyan lesz egy multi vezetőjéből vállalkozó, majd cégvezető, aki vállalkozótársait segíti a fejlődésben, céljaik elérésében?

Nagy Ádám pontosan ezt az utat járta be, amikor vörösdiplomás villamosmérnökként nagy reményekkel kezdte a karrierjét a máig az egyik legnagyobb multicégnél, a GE-nél.

Képességei már korán megmutatkoztak, hiszen néhány hónapon belül vezetővé lépett elő, ahol a legnagyobb beruházásokban, fejlesztésekben már döntéshozóként élt a rá bízott felelősséggel, és teljesített túl minden elvárást. Mérnök szülők gyermekeként a vállalkozói létforma távol állt tőle, azonban a céges vezetőképzéseken már egy új út felé terelte az élet, meglepő módon ugyanis már itt a tulajdonosi szemléletet, az énmárka építését tanították a multi keretein belül.

Tovább

Ne csak tudd, tanítsd is!

2018. november 06. - Business Flow

p_adam.jpg

A tanulás legegyszerűbb módja, ha játszva próbálunk elsajátítani egy új ismeretet, a gyerekeknél ez nem szorul magyarázatra, elég az ilyenkor csillogó szemeket látni. Azonban a játék jobb esetben nem ér véget a gyermekkorral, erre utal az az idei adat, mely szerint Magyarországon a 18 és 65 év közötti okostelefon tulajdonosok 70%-a játszik. Férfiak és nők egyaránt.

Az RPG játékoktól a nyelvtanulást segítő appokig számtalan eszközzel csiszolhatjuk képességeinket, és nyugodt szívvel állíthatjuk közben: ma is tanultam valami újat, szereztem egy új készséget.

Tovább

Ha még mindig a tökéletes alkalomra vársz…

2018. október 02. - Business Flow

orsi_profil.jpg

Aradványi Orsolya a Bemer szaktanácsadójaként nap mint nap segít a hozzá fordulók testi egészségét megőrizni vagy visszaállítani.

Angol szakos tanárként végzett, majd a BGF marketing-szakközgazdász irányon szerzett diplomát, ami után kommunikációs területen helyezkedett el. Innen csöppent a multik világába a kétezres évek elején egy adatfeldolgozási profilú vállalatnál.

Az életében a fő motívumok már ekkor megjelentek: mindenhol ügyfelekkel foglalkozott, és a sales irány is megtalálta újra és újra, amit szívesen is végzett.

Tovább