Cégvezetők klubja

Business Flow

Dönts, és válj azzá, aki lenni szeretnél!

2019. február 22. - Business Flow

brezovai_gabor.jpg

Vannak olyan beszélgetések, amik után az ember egy kicsit másként kezdi el szemlélni az őt körülvevő világot. És ezzel a más szemlélettel változni kezd az is, amit tapasztal belőle.

Brezovai Gáborral az interjú pontosan ilyenre sikerült.

A személyiségfejlesztés fontosságát a legtöbben már felismertük, arra azonban már ritkábban gondolunk, hogyan befolyásolják életünket a születésünktől megtapasztalt hiedelmek, viselkedési- és gondolati minták. Márpedig ezek észrevétlenül beépülnek, és meghatározzák a további tapasztalatainkat is. Erre pedig nem nyújtanak valódi megoldást a különféle módszerek, hiszen csak a felszínt karcolgatják.

Mivel az agyunk energiatakarékos szerkezet, igyekszik egyszerűsíteni, vagyis a megismert sémákhoz igazítani a világunkat. Ez addig rendben is van, amikor boldogok, kiegyensúlyozottak, egészségesek és sikeresek vagyunk, bármit is jelentsen utóbbi számunkra.

Azonban körbenézve a világban sokan küzdenek az életük egyik vagy másik területén fellépő problémákkal.

Gábor különösen közelről tapasztalta mindezt, hiszen 28 éve foglalkozik emberekkel, korábban pénzügyi területen.

Az üzleti világban fedezte fel, hogy az emberek eredményeinek 80%-át a teljesítményük 20%-a adja, és elkezdte foglalkoztatni ez a kérdés. Komoly sikereket ért el a saját cégében, az általa kidolgozott módszerrel a szerződéskötések aránya majdnem százszázalékossá vált.

A sikerek ellenére stagnálásként élte meg az ezután következő időszakot, amíg meg nem értette, valójában inkább a tréner szerepben érzi otthon magát.

Az évek hosszú során elsajátított módszereket magán és családtagjain, barátain, ügyfelein csiszolta hatékonyra, és így született meg a PreSense, aminek segítségével nap mint nap megélhetjük a flow élményt, ez válik természetes állapotunkká. Aki pedig ezt megtapasztalta, az pontosan tudja, minden úgy és akkor történik vele, ahogyan az a legjobb számára.

Legyenek azok üzleti találkozások, vagy az életünk egészének minőségi változása.

Besnyő Gyöngyvér: Az eddigi életed a folyamatos kapcsolatépítésről szólt. Ez a múltadban vált tudatossá, vagy amikor trénerként kezdtél el új irányokba menni?

Brezovai Gábor: A kapcsolatépítés kezdetektől létfontosságú, talán az élet minden területén. Első perctől tudatosan építettem a kapcsolataimat, de csak idővel jöttem rá, hogy a kapcsolatok ápolása legalább olyan fontos, mint az építés. A bevezetőben említett üzletkötési átlag ennek is köszönhető. A jól felépített ügyfél-elégedettség sokszorosan megtérül. Mindenkinek változik az élete és az igényei, ezért újra és újra vásárolni fog, és ezen felül megnyitja a baráti és ismeretségi körét előttünk. Ennek két fontos feltétele van. Egyrészt a korrektség, mely a pénzügyi szférában nem mindig az üzletkötőn múlik. De ennek ellenére, ha vis major fordul elő egy jól fenntartott kapcsolatban az ügyfél tudni fogja, hogy ki hibázott és az emberben megmarad a bizalma. Másrészt évtizedekben kell megtanulni gondolkozni. Csak olyan terméket vagy céget válasszunk, amit akár évtizedekig  képviselni akarunk. A sikereidben döntő fontosságú, hogy hogyan vélekednek rólad az ügyfeleid és a céges partnereid.

Besnyő Gyöngyvér: Mi a titka a flow élménynek például egy üzleti közösségben? Mitől érzik azt az ide tartozó emberek, hogy jó helyen vannak, a megfelelő emberekkel találkoznak?

Brezovai Gábor: "Ha az úton jársz, lépések fáradtsága nélkül haladsz előre" (TAO). Ha azzal foglalkozol, amit a legjobban szeretsz, és élvezed szinte minden percét, akkor a kapcsolatépítés is örömteli lesz, és nem izzadtságszagú. Áramlásba kerülsz, és ezt érezni is fogod. Vagy is rákerülsz az "utadra". Ezt azóta érzem és tudom, amióta tréner vagyok. Ezért váltottam 26 év után. Ez igazán Flow élmény!

Ez vonatkozik az üzleti klubokra is. A Business Flow klub számomra ezt az élményt jelenti. Ne azt nézd, hogy azonnal mennyi üzletet szerzel. Sokkal fontosabb, hogy hogyan érzed magad az összejöveteleken. Kezdj el fesztelenül ismerkedni, beszélgetni, hagyd, hogy megismerjenek, és felismerhessék a valódi értékeidet. Ez időbe kerül, de ahogy egyre jobban élvezed a találkozókat, egyre jobb áramlásba kerülsz, és sok-sok üzlethez fogjátok juttatni egymást a többi taggal. Ez valódi Flow élmény!

Besnyő Gyöngyvér: Mi az a személyes vagy közösségi cél, amit a Business Flow-ban megtaláltál, és hogyan látod őket megvalósulni a jövőben?

Brezovai Gábor: Már eddig is sokat köszönhetek a Business Flow csapatának. Ezek nem nagy szavak!

Sok új barátság alakul, és több jövedelmező kapcsolatom lett eddig is a klubban.

Az igazi érték azonban ez esetben is hosszútávon mutatkozik meg. Gondoljunk bele: évek alatt olyan bizalmi, egymást segítő közösség alakul ki, ahol nem kell egymást ellenőrizgetni. Nem kell fokozatosan építgetni a kapcsolatokat. Elég egy telefon, és temérdek felesleges kört spórolunk meg. Az üzleteiddel kapcsolatos stressz faktorod rendkívüli mértékben visszaesik. Rengeteg plusz időd marad. Az egészséged és állóképességed is magas szinten megmarad. Nagyobb bőségben élhetsz, és a szeretteiddel is nyugodt minőségi időt tudsz tölteni. Úgy gondolom, hogy ezeken felül még sok értéket fogunk az évek során felismerni.

Besnyő Gyöngyvér: Tapasztalataid szerint mi az, ami a legnagyobb kihívást okozza a vezetőknek a szemléletük megváltoztatásában? Te milyen típusú emberekkel működsz együtt legszívesebben?

Brezovai Gábor: A megszokás és az ebből fakadó rugalmatlanság a legnagyobb kihívás.

A fiatal startup generáció azért képes villámgyorsan óriási eredményeket elérni, mert ők egy sokkal gyorsabb világba születtek, és gyorsabban tudnak reagálni a változásokra. Az idősebb generáció viszont stabil értékrenddel, kipróbált, stabil állóképességgel rendelkezik. A kettő együttműködésében látom a legoptimálisabb jövőt. Tanulnunk kell egymástól, teljesen mindegy, hogy mennyi idős vagy, tudsz újat tanulni, tudsz fejlődni. A tanítványaim, 6 és 74 éves korok között vannak. Óriási élmény számomra, hogy ekkora korkülönbséggel is képesek az emberek tökéletesen együttműködni, és kölcsönösen egymástól tanulni.

A fentiek miatt számomra nem léteznek embertípusok, csak emberek, és nagyon élvezem a sokszínűséget, hogy bárkivel szívesen működök együtt. Természetesen, ha ő is így akarja.

Besnyő Gyöngyvér: Hogyan érdemes tekintenünk, hozzáállnunk az újonnan megismert üzleti kapcsolatainknak, hogy win-win helyzetek születhessenek?

Brezovai Gábor: A nyitottság és az alapvető bizalom a legfontosabb. Először is figyelmet kell szentelnünk egymásnak, időt kell adnunk a társainknak és magunknak, hogy közelebbről megismerhessük egymást, hogy elfogadhassuk egymást olyannak, amilyenek vagyunk, így megelőzhető az elvárásokból adódó csalódás lehetősége.

Így megtalálhatjuk, felismerhetjük egymást, hogy kivel tudunk valóban együttműködni, kivel valódi öröm az együttműködés. Így garantált a Business Flow érzés!

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr8714643732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása