Cégvezetők klubja

Business Flow

Hogyan kerül céged az „üzleti felső tízezerbe”?

2018. július 12. - Business Flow

img_6672.jpg

Az elithez ambícióktól függetlenül minden vállalkozás szívesen tartozna, főként ha ez egy objektív szempontok alapján vizsgált, valóban hiteles rangsor.

A hazai üzleti életben is szükség van átláthatóságra, összefogásra, melyet leginkább azok tapasztalnak, akik maguk is vállalkozások vezetői.

Tárnyik Pál 25 éves értékesítői tapasztalatát nagyrészt multinacionális cégeknél szerezte, majd egy barátja meghívására került a Springfield Különleges Események Kft.-hez szintén az értékesítési vonalon.

Egy évvel később már ügyvezetőként kóstolt bele ebbe a világba, és innen nem volt megállás, következett az Eventikum Rendezvényszervező Kft., melyet 2009-ben alapított.

Az üzleti események közül rögtön a nemzetközi networking szervezet, a BNI hivatalos partnere lett, és Budapest minden találkozójának ő biztosította a rendezvényeit, de számtalan országos konferenciát és eseményt is az ő cége bonyolított le.

A másik hazai kapcsolatépítő szervezetnek, az MVÜK-nak is tagja, így a hazai kis- és középvállalkozások számára megkerülhetetlen tényezővé vált.

Közben a tapasztalatok is gyűltek, betekintést nyert a KKV-k mindennapos gondjaiba és örömeibe, melyhez egy plusz adalék volt a VOSZ-szal, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével közösen indított 87 rendezvényből álló sorozat, mely többnapos konferenciákból és workshopokból állt.

Ekkor született meg benne a hiánypótló ötlet: a KKV TOP100 díj.

Maga a gondolat egy objektív szempontok alapján történő minősítése a cégeknek, ahogyan minden évben elkészül a Fortune 500-as vagy a Forbes listája. Ez a rangsorolás azonban a hazai vállalkozásokról szól, kézzelfoghatóvá téve a sikerüket.

Így aztán a másik alapítóval, Bauer Évával közösen tapasztalataikat és kapcsolatrendszerüket mozgósítva megálmodták az eseményt, amit 2016-ban útnak is indítottak.

A KKV TOP100 során egyébként a díjazottakat az adatszolgáltató partnerektől kapott információk alapján választja ki a szakmai zsűri, tehát nevezniük sem kell, így nem marad ki a szűrésből egyetlen cég sem.

Az elismerés mellett edukációs konferenciák, networking lehetőségek és kiadványok várják a magyar üzleti élet krémjét, hogy mindinkább lépést tudjanak tartani a fejlődéssel, hiszen ők azok, akik a „hátukon viszik” a gazdaságot.

Miért fontos küldetés ez Pál számára? Mert ő maga is a KKV területen szerzett évtizedes tapasztalatot, így pontosan tudta, mikkel küzdenek ezen cégek. Például a bizalomra épülő iparágaknak kizárólag bevált stratégiai partnerekkel felvértezve érdemes nekiindulni.

Ezeket a stratégiai partnereket legegyszerűbben egy tematikus klubban találta meg, melyhez a keretet a BusinessFlow adta. Pál számára azért is különösen fontos ezen vállalkozások összefogása, mert megtapasztalta, erősebb szolgáltatást tudnak nyújtani egymásra támaszkodva a cégek, mint külön-külön, illetve egy vállalkozás ereje legalább annyira múlik a beszállítói minőségén, mint bármely más tényezőn.

A KKV-k ezen lehetőségeiről, a számukra ajánlott útról beszélgettünk.

Besnyő Gyöngyvér: A kapcsolatépítés fontosságát már a vállalkozói utad kezdetén felismerted. Tudatosan kerested a networking lehetőségeket vagy azután ismerted fel a fontosságát, hogy üzleti klubban tag lettél?

Tárnyik Pál: Alapvetően a hazai networking szervezetek megjelenése előtt is ösztönösen így „működtem”. A bizalmi alapon történő üzleti és magán kapcsolatokban hiszek. Erre csak ráerősített a tudatos kapcsolatépítés.

Besnyő Gyöngyvér: Mik azok az előnyök, amiket egy tematikus csoport adhat? Miért érdemes keresnie ezt a lehetőséget annak a vállalkozónak, aki még nem találkozott vele?

Tárnyik Pál: Mi, akik a szakmai klubban találkozunk kéthete, mindannyian a rendezvényekhez, az élményteremtéshez kapcsolódunk, közösek a kihívásaink, azonos a célcsoportunk, egy nyelvet beszélünk, és egymást kiegészítve tudunk szakmai megoldást nyújtani bármilyen kihívásra.

Besnyő Gyöngyvér: Miket vársz rövid- és hosszú távon egy tematikus klubtól? Hogyan segíti a Te egyéni céljaidat? Mennyiben szolgálja a küldetésedet, a hazai KKV-k támogatását az, hogy alapítója vagy egy tematikus klubnak?

Tárnyik Pál: Alapvetően számomra a legfőbb értéke a szakmai klubnak nem az üzletszerzés, hanem a szakmai kapcsolatok, a stratégiai partnerségek kiépítése és fejlesztése, illetve az általam épített brandek pozícionálása, és a saját szakmai fejlődésem.

Besnyő Gyöngyvér: Mik azok az értékek, amiket különösen fontosnak tartasz egy üzleti klubban és szeretnéd, ha hangsúlyos lenne a Tiédben?

Tárnyik Pál: Én egy régi vágású pasas vagyok, ami számomra a legfőbb érték az Élményteremtők szakmai klubjában, az a személyes kapcsolatok, a szakmai bizalom kialakítása, és a találkozások fontossága.

Besnyő Gyöngyvér: Kiket vársz a klubodba elsősorban? Mik a legfontosabbak egy bizalmi kapcsolat kiépítéséhez szerinted?

Tárnyik Pál: Minden olyan szakterület képviselőjét örömmel látjuk az üzleti klubban, aki a tevékenységével akár személyes akár üzleti vonalon élményt tud nyújtani a célcsoportjának, legyen az rendezvény, gasztronómia, extrém kaland, de élmény lehet egy innovatív könyvviteli szolgáltatás is akár.  

Besnyő Gyöngyvér: Milyen hozzáállással érdemes elsőként érkezni egy tematikus klubba? Hogyan készüljön fel, akinek még nincs tapasztalata ilyen típusú rendezvényen? Kikkel és hogyan keresse elsősorban a kapcsolatot a találkozón?

Tárnyik Pál: Azt szoktam mondani, hogy a mi klubunk úgy működik, mint egy „batyus” party, vagy házibuli, mindenki elhozza a legjobb szolgáltatásait, kapcsolatait az asztalra, és abból a többiek étvágyuk szerint csipegetnek. Ha valaki üres kézzel érkezik, de mindig teli hassal akar távozni, akkor hamar kiszorul az asztal mellől. Nagyon fontos alapelvünk, hogy először adnod kell ahhoz hogy kaphass.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr7314108819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása