Cégvezetők klubja

Business Flow

Fejleszd ki a szuperképességed!

2019. június 04. - Business Flow

dfdc5e0103df548a25d82f523761ab91.jpg

A vezetői képességek titkát ma már számtalan kutatás vizsgálja és különböző jellembeli és személyiségbeli skillekben, kompetenciákban véli felfedezni.

Ami a közös ezekben a tulajdonságokban: fejleszthetőek. Az érzelmi intelligencia, és az erre építkező sikeres kommunikáció pedig nem pusztán vezetőként létfontosságú, a mindennapi életünket ugyanúgy magasabb minőségben tudjuk élni általuk.

Évtizedek óta folynak felmérések a „kicsi a világ” elmélettel kapcsolatban, mely kiindulásként azt a tételt bizonyította, hogy 6 kézfogás során eljuthatunk bárkihez a világon.

Ez a szám az online jelenlétnek, a közösségi oldalaknak köszönhetően folyamatosan csökken, a fő mondanivalója pedig az, hogy az emberi kapcsolatokban és azok minőségében rejlik a legnagyobb erő.

Mi az oka mégis annak, hogy nem mindenki tud élni a lehetőséggel?

A kapcsolatrendszerünk bővítésére és minőségivé tételére számtalan technika létezik, melyeket az értékesítők, hálózatépítők és cégvezetők számára oktatnak tréningeken.

Az itt ismertetett technikák működnek, és fejlődnek, a betartásuk azonban még nem garancia a sikeres kommunikációra, a harmonikus és eredményes emberi kapcsolatokra.

Hiszen gondoljunk csak bele, bemutatkozáskor, tárgyaláskor egy másik ember van velünk szemben, aki érzi a begyakorlott mondatok mögötti szándékot, és ha ez ellentétes az övével, nem leszünk szimpatikusak neki.

Az eredményes kommunikáció ugyanis nem pusztán a számomra fontos célok teljesülését jelenti.

A win-win helyzetekhez először nekünk kell megelőlegezni az elvárások nélküli figyelmet, valódi érdeklődést, őszinte segítségnyújtást, amit a másik érdekében teszünk. Ez az egyik legfontosabb pillér, ahol a tökéletesre csiszolt technikák helyett valódi értéket adhatunk, azonnal és erőlködés mentesen találva meg a közös nevezőt.

A másik elem, hogy mennyire látjuk tisztán a saját céljaink, amit képviselünk, mennyire tudjuk megfogalmazni és átadni őket, hogy a másik ember – akivel már eljutottunk a közös nevezőre – tenni tudjon értük.

Amikor érthetőek, megkülönböztethetőek és megjegyezhetőek vagyunk. Ehhez tükörként szükségünk van visszajelzésekre, hogy az előre megfogalmazott kereteket fel tudtuk tölteni személyes tartalommal.

Tesztelhetjük ezt a mindennapok során, azonban ha korábban még nem ismert emberek előtt, koncentráltan tesszük, valódi és értékes visszajelzéseket kapunk, mennyiben sikerült megvalósítani, hol kell egy másik szemszögből megfogalmazni önmagunkat.

És ez csak néhány olyan gondolat, amikben tudatosabbá válva kevesebb energia befektetésével megsokszorozhatjuk a képességeinket, eredményeinket, miközben harmóniát teremtünk az emberi kapcsolatainkban is.

A teljesítményünkért mi felelünk, azonban sikerre a közösségünk ítél minket, ahogy a neves hálózatkutató, Barabási Albert-László tudományosan bizonyította ezt.

A teljesítményünket növelhetjük egy adott pontig, azonban még ekkor sem feltétlenül mérhető egzakt módon, ki a legjobb. Ennek ellenére kialakul a rangsor az adott területen.

Hogy a rangsorban hol jut számodra szerep, azért a megítélésed felel, és ha ismered a játékszabályokat, azok „szuperképességekkel” ruháznak fel Téged.

A képességek már most is ott vannak Benned. A tudatosságot pedig a Szuperképesség Tréningen szerezheted meg, ahol Varga István az egyik legdinamikusabban fejlődő networking szervezet, a Business Flow alapítójaként tanítja meg a saját útján tapasztalt és bevált módszereket. Nagy Ádám pedig a legaktívabb John Maxwell alapelveket képviselő hazai tréner, hivatásaként vezetők képzésével foglalkozik, és szintén közreműködője az eseménynek.

A következő Szuperképesség Tréningre szeretettel várunk július 6-án minden olyan érdeklődőt, aki a témában eddigi legmélyebb tudást és működő stratégiákat szeretne kapni a saját szuperképessége kibontakoztatásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr4114878316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása