Cégvezetők klubja

Business Flow

Ha az élettől citromot kapsz, csinálj belőle limoncellót!

2019. július 25. - Business Flow

aurelia.jpg

Az egyensúlyt megtalálni a mindennapokban, a vállalkozásunkban és magánéletünkben egyaránt folyamatos kihívás. Még nagyobb kihívás, ha mindezt optimistán, kis humorral fűszerezve akarjuk kezelni, hiszen a minőségi életnek ezek alapfeltételei.

Reichardt Aurélia számára viszont természetes. 21 éven keresztül gyerekekkel foglalkozott. Utána megengedte magának azt, amit kevesen mernek: megállt töltődni, pihenni egy kicsit, hogy megtalálja második hivatását. Amit akkor is örömmel csinálna, ha nem fizetnének érte.

Figyelte önmagát, egyre nagyobb önismeretre tett szert, megtapasztalta például, hogy egy edzőterem közösségében sokan az ő társaságát keresik. A titka talán az őszinte nyitottsága és tapintatos titoktartása volt.

7 évvel ezelőtt, amikor már lehetett olvasni a coachingról, pontosan megérezte, mi lesz az új élethivatása. A Karrieriskola humán diplomához kötött képzését választotta, mert itt stabil alapokon érezte a képzést, és már a képzés alatt azt tapasztalta, jó döntést hozott.

A titok egyszerűen hangzik: amikor az emberek őszintén mernek beszélni a problémáikról, mélyebben megnyílnak, akkor lehet megoldást találni bármilyen nehéznek tűnő élethelyzetre. Aurélia pedig attól is hiteles, hogy saját maga is átélt több mindent, amikben segíti a hozzá fordulókat.

Vissza is akart adni valamit az embereknek mindabból, amit ő kapott, ezért egy ingyenes, nőknek szóló teadélutánt álmodott meg. Hogy több emberhez tudjon szólni, előadásokat kezdett tartani, melyeket kéthavonta Óbudán rendez meg. Felkérésre is szívesen dolgozik, a Sea Cafe-ban Színes női találkozók címmel tematikus, interaktív beszélgetéseket tart. Emellett létrehozott különböző profilú online közösségeket, amikhez csatlakozva inspirálódhatnak, töltődhetnek az emberek.

A több mint 12 ezer követőt számláló Boldogságra hangolva – Reichardt Aurélia oldal elsődleges célja, hogy motivációhoz juthassanak az emberek. Sokan vissza is jelzik, hogy az oldalra kattintással kezdik napjukat. A privát oldala a brandépítésről szól, ahol a life coachinghoz kapcsolódóan könyvekkel, filmekkel, koncertekkel, életmóddal, családdal kapcsolatos gondolatait osztja meg. Az Aurélia világa nyilvános csoportban közösséget épít, itt hirdeti meg először nyilvános eseményeit, és szerepet kap az oldalon számos művészeti ág, filozófia, és a tagok saját véleménye.

Az állandó pozitív visszajelzések, elért célok és mindennapos flow élmény mellett hogyan látja a további céljait?

Életvezetési előadóként minél több embert szeretne megszólítani, előadásain, ősszel induló workshopjain várja mindazokat, akik egész életükben fejlődni, tanulni szeretnének. Aki hallotta már előadását, pontosan látja, mennyi munka van benne, ahogy a motiváció mellett rengeteg gyakorlati tudást kapnak a résztvevők. Legutóbb például életcél megtalálása volt a téma. A résztvevők pedig napi feladatot kaptak ennek tudatosításához.

Auréliát látva kevés hitelesebb példát láthatunk arra, hogyan lehet harmóniában, kiteljesedve élni. A realitásokat figyelembe véve átkeretezni a megélt tapasztalatainkat, hogy bármilyen negatívumot előnyünkre fordítsuk.

Besnyő Gyöngyvér: A személyesség, az emberi kapcsolatok elengedhetetlenek a hivatásodhoz. Hogyan fordultál a tudatos kapcsolatépítés felé?

Reichardt Aurélia: A kommunikáció a legfontosabb minden emberi kapcsolatban, ami által fejlődni tudnak az emberek egyéni és közösségi szinten is. Ezt a családomon keresztül és az ügyfeleim által is megtapasztalom nap mint nap.

Magam is ugyanúgy igénylem, hogy nekem szervezzenek, nekem kelljen alkalmazkodnom más által hozott szabályokhoz, mint ahogy én is boldogan szervezek másoknak, felállítva a saját szabályaimat.

Besnyő Gyöngyvér: Mitől válik egy közösség vonzóvá az őt alkotó emberek számára? Miért érzed magad otthon a Business Flow-ban?

Reichardt Aurélia: Az adni akarás, amit a Business Flow-ban megtapasztaltam, egy olyan érték, ami számomra is az egyik legfontosabb vezérelv. Őszintén, szeretetáramlásban találtam magam, ahogyan én is tekintek a klienseimre, akikben elsősorban az embert keresem, és azt, hogy mit adhatok nekik. Ezzel a hozzáállással találkoztam itt, és az ilyen szemléletű emberekkel könnyedén kialakulnak azok a barátság magok, amik miatt szívesen tartozom ide.

Besnyő Gyöngyvér: Hol látod a személyes céljaidat összekapcsolódni a Business Flow-val? Mik a terveid a kluboddal a jövőben?

Reichardt Aurélia: Sikercoachként a munkában és magánéletben egyaránt fontos az értelem és érzelem egyensúlya. A siker egy fontos összetevő a boldogsághoz, de önmagában nem elegendő. Azt tapasztalom, hogy mindenkiben mélyen ott vannak azok a boldogság-kulcsok, amiket elő kell ásnunk, és szeretném, ha általam minél többen találhatnák meg őket.

A Business Flow-ban pontosan olyan embereket, vállalkozókat látok, akik fejlődni, tanulni vágynak és tesznek is ezért, és szívesen haladok velük egy irányba, illetve segítem őket a céljaik elérésében, ahogyan ők is engem az enyémben.

Besnyő Gyöngyvér: Tapasztalataid szerint mi kell ahhoz, hogy egy vállalkozó az élete minden területén a helyén legyen? Mi segíthet megtalálni a mindennapos kihívásokban a számunkra valóban fontos értékeket?

Reichardt Aurélia: Minden embernek szüksége lenne rá, hogy amikor nagyobb horderejű döntéshez érkezik, vagy hosszú ideje foglalkoztatja valami, hogy tudjon kihez fordulni. Nem tanácsért, hanem új nézőpontért, ami elvezet a megoldásig.

A legjobb, ha békeidőben is foglalkozunk az önismerettel, nem várjuk meg, hogy tüzet kelljen oltanunk, hiszen az önismeret az egyik leglényegesebb „fontos de nem sürgős” típusú feladatunk.

A külső segítség abban jön jól, hogy magunkat sokszor nem látjuk kívülről reálisan, ezért jóval tovább küzdhetünk egy problémával.

Aki pedig már a helyén van, az valószínűleg rengeteget dolgozott magán. Ehhez hajlandóság kell, készen kell állni rá, viszont csak így lesz a vállalkozásában és a magánéletében egyaránt rend, és egy olyan élet, amire mindig is vágyott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr6014980550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása