Cégvezetők klubja

Business Flow

Mersz intuitívan vállalkozni?

2019. június 19. - Business Flow

img_1632.jpg

A vállalkozás, a vállalkozói lét optimális esetben az önkifejezés eszköze is. Amikor az ember megtalálja a legjobb tehetségét, és ebben erőlködés nélkül, de állhatatosan veszi az elé kerülő akadályokat, megvalósítja a kitűzött céljait. Bátorság és bizalom kell hozzá, amik az út során mellénk szegődnek, ha kellően elhivatottak vagyunk.

Gürtler Gábor a legjobb példa arra, milyen messzire vihet, ha mered átadni az irányítást a tiszta belső hangodnak.

A fotózásban való érdekes látásmódjára akkor figyeltek fel, amikor a kamerás telefonok bejöttek, és ő is próbálgatni kezdte velük a pillanatok megörökítését.

A szerelem később is megmaradt, amikor filmekben vállalt statisztaszerepeket, és ebből gyűjtötte össze az első komolyabb kamerájának árát 2011-ben.

Ez egy újabb mérföldkő volt a hivatása felé vezető úton, amikor megengedte magának, hogy felfedezze, mit fotóz szívesen.

Mellette az önfejlesztés jelent meg már nagyon korán az éltében, ezért 19 évesen az átlagostól jobb német nyelvtudásával úgy döntött, Bécsben teszi próbára magát, és megalapozza az anyagi függetlenségét.

Egy szeptemberi napon – a születésnapján - költözött ki helyi ismerős segítsége, háttere nélkül, majd a munkakeresés rögös útjára lépett. Rengeteg eredménytelen próbálkozás után végül az ENSZ cateringjéhez vették fel, ahol 90 különböző náció mellett az alkalmazotti létet is megismerte.

Mindkettő nagy hatással volt rá, utóbbinál felismerte, hogy hiába tesz többet a munkájába, mint mások, ezt nem veszik észre, ismerik el, ugyanakkor, ha hibázik, az rögtön szemet szúr.

A 9 hónap alatt, amíg alkalmazottként dolgozott az önfejlesztésben eljutott arra a pontra, hogy letisztított magáról minden felesleges gondolatot, gátló félelmet, és tisztán látni kezdte, hogy a fotózást tekinti hivatásának.

A valódi döntés az volt, hogy hisz-e magában annyira, hogy ebből éljen?

A belső válaszára az élet azonnal reagált, elkezdtek jönni a lehetőségek. Egy nyers-vegán séffel megismerkedve egyre többet látogatott vissza Magyarországra, és ekkor újabb korlátjával kellett szembenéznie. Elhinni azt, hogy ebben az országban is tud bőségben élni abból a hivatásból, amit tisztán, szívvel-lélekkel csinál.

Tavaly február végén költözött vissza Magyarországra, és létrehozta a Life Studiót. Már a költözést megelőző időszakban több esküvőt fotózott, de később a kedvenc témájává vált a természethez kapcsolódó vállalkozások, az ő termékeik megörökítése.

Ekkor lépett be második szereplőként a videózás is az életébe, rendezvények – például Pongor-Juhász Attiláé -, imázsfilmek, promóciós hangulatvideók készültek Gábor által.

Ráébredt arra, hogy hallgatnia kell az intuíciójára, és ezáltal a munkája is más minőséget nyer. Olyan nézőpontból közelíti meg az ügyfeleket, hogy felfedi a rejtett értékeiket. Ez az intuíció és kreativitás pedig a szolgáltatása része, a látszólag láthatatlan dolgokra való odafigyelés.

Őszre pedig már készül egy olyan edukációs programmal, ami megtanítja a vállalkozókat, hogyan készítsék el maguk kreatív videós tartalmaikat.

És hogy honnan tudja biztosan, hogy az útján halad? Amikor megéli, hogy a lehetőségek húzzák és nem a körülmények tolják. Ebben szeretne hiteles példát mutatni, hogyan lehet szívből csinálni, ami a feladatunk, tisztességesen és könnyedén megteremtve közben a bőséget.

Besnyő Gyöngyvér: A hivatásodból adódóan sokat vagy emberek között, és a valódi lényegükre figyelsz. A kapcsolatépítésben mik azok, amikre az ösztönös dolgokon túl tudatosan igyekszel odafigyelni?

Gürtler Gábor: Az értékrend. Számomra esszenciális a bizalom, tisztelet és hogy számíthatok arra, akivel együttműködöm - hiszen ő is számíthat rám. Illetve ami még fontos pont lehet, az a hajtóerő. Tehát hogy mi motiválja őt valójában abban, amit csinál.

Besnyő Gyöngyvér: Egy üzleti közösségben mik a legfontosabbak számodra, ami miatt szeretsz oda tartozni?

Gürtler Gábor: Amik számomra a legfontosabbak: hogy helye van/legyen a határtalanságnak, hogy támogatólag hatunk egymásra, hogy tanuljunk egymástól.

Besnyő Gyöngyvér: Miért fontos a vállalkozók, cégvezetők számára, hogy a racionalitásuk mellett az intuíciójukra is hallgassanak?

Gürtler Gábor: Akik felismerték, hogy mekkora erő és potenciál rejlik az intuícióban, számukra teljesen természetes, hogy az intuíció miért képezi életük szerves részét. A racionalitással sok problémát meg tudunk oldani, tudunk következtetni dolgokra és sok más ügyet el tudunk intézni. De mi van akkor, ha az élet több ennél, és mi vágyunk ennek a “több”-nek a felismerésére? Az intuíció többek között azt a célt is szolgálja, hogy kibontakoztassuk a bennünk levő valódi potenciált. Az én életemben mindennapos az intuíció jelenléte, és a meglátásom az, hogy egyre több vállalkozó élete változik át teljesen azután, hogy felismerte ezt a tényt.

Besnyő Gyöngyvér: A személyes céljaid és az üzleti klubban való tagságod hogyan kapcsolódnak egymáshoz? Számodra milyen értékeket ad, hogy részt veszel BusinessFlow találkozókon?

Gürtler Gábor: Végre van egy klub, közösség, ahol nyitottak a vállalkozók, és akik tényleg teszik a dolgukat, nem csak beszélnek a változásról. Én szívem szerint rövid sportnadrágban és laza felsőben szeretek a leginkább “üzletet” kötni és örülök, hogy itt lehet öltöny és nyakkendő nélkül is üzletelni. Számomra ez egy teljesen más közeg, mint amit valaha korábban gondoltam egyébként az üzletről. A Szeretet vezérelte üzletelés - ebben vagyok én egy a Business Flow-val.

Besnyő Gyöngyvér: Milyen típusú emberekkel dolgozol, működsz együtt legszívesebben?

Gürtler Gábor: A nyitott, laza, folyamatosan fejlődő emberekkel működöm együtt a legszívesebben. Azokkal, akik vállalják a felelősséget, bizonyos rendszerességgel foglalkoznak önmagukkal - testi, lelki és szellemi szinten.

Besnyő Gyöngyvér: Aki még kezdő a networkingben hogyan álljon hozzá kezdetben a kapcsolatépítéshez?

Gürtler Gábor: Azt fontos tisztán látnia, hogy mi a szándéka. Legyen önmagához őszinte. Amint tudja, mi a szándéka, legyen benne elsődleges az adás szándéka. Ez nem csak az üzletben, hanem az életben is az egyik legfontosabb dolog - szerintem. Amint tudja, mit akar, és mit tud adni, jöjjön el a Business Flow-ba és kerüljön Flow-ba. :-) A többi már a Flow dolga.

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr3214902100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása