Cégvezetők klubja

Business Flow

Fejleszd magad a célodig!

2019. március 29. - Business Flow

road-nature-hand-path.jpg

A legtöbben találkoztunk már azzal a kijelentéssel, hogy a belső világunk, gondolataink határozzák meg, mi történik velünk.

Elég belegondolnunk abba, hogy ha optimistán, bizakodva állunk a dolgainkhoz, egészen más tapasztalatok érnek, mintha az ellenkezőjével tennénk ugyanazt. Ahogyan a minket körülvevő emberek is észrevétlenül, de annál erősebben hatnak ránk, előrevetítik a haladásunk irányát.

A jó hír az, hogy aki tudatában van ennek a felelősségének, az az idejét, energiáját és figyelmét olyan dolgoknak szentelheti, ami az általa választott irányba mozdítja az életét.

A Business Flow tudásmegosztása, és a találkozók során elinduló kapcsolódások, ötletek, együtt gondolkodás mind ezt a célt támogatja, ezért most egy olyan tagunk véleményét kérdeztük meg az önfejlesztésről, aki hivatásának tekinti a figyelem tudatos irányítását, és ezzel segíti többek között a vállalkozókat, cégvezetőket, egy minden területen sikeres élethez.

Brezovai Gábor, tréner, PreSense:

52631577_310106423188275_8082366772981792768_n.jpg

Az önfejlesztés számomra egyenlő azzal, hogy mire irányítjuk a figyelmünket. 

A figyelemről pár gondolat. 

Nézzük meg, hogyan kezdődik csodás életünk.

Születésünk után, amikor még kevésbé vagyunk tudatában önmagunknak, a minket körülvevő világnak, megfigyeljük, hogy akik körülöttünk vannak, hogyan kommunikálnak egymással, mire mit reagálnak. Mit jelentenek a minket érő ingerek. Elfogadjuk a sok programot, amit ekkor megtanulunk. Mert ez a világ biztosan így működik, hiszen akik körülvesznek így csinálják, tehát ha így csinálják, akkor így van és kész, nincs alternatíva.

Így alakul ki szép lassan és biztosan a tudat, vagyis az, amilyennek tudjuk az életet. 

Szépen lemásoljuk az akciókat, reakciókat, véleményeket, hogy mások milyennek tudják azt a világot. Milyenek az emberek, a gazdagok, a szegények, a társadalom, a vallás, a politika, az iskola, a munkahely és egy idő után azt gondoljuk, hogy mi tudjuk jól. 

Pedig mindenkinek igaza van a saját szemszögéből, ahogy ő szocializálódott. Adunk neki címkét, jól kialakítjuk, hogy milyennek gondoljuk Őt és mindazt, ami körülvesz bennünket, és a valóság jól visszaigazolja, hogy tényleg minden és mindenki olyan amilyennek gondoljuk. 

Azonban ha tényleg mi gondoljuk, tudjuk jól, akkor miért nem vagyunk boldogok, sikeresek, miért kívül keressük mindezt? 

Mert elfogadjuk mások véleményét, hogy miben nem vagyunk elég jók, miben kellene jobbnak lennünk.

Pedig csak egyszerű tanulásról van szó. NEM TANÍTÁSRÓL Tanulásról. Meg akarnak tanítani valamire, és ha nem tanulod meg úgy, ahogy Ő akarja tanítani, az a Te kudarcod és jól megbélyegeznek, kimondják, hogy Te valamilyen vagy és kész. És mivel Ő a szakértő biztosan igaza is van, papírja van róla. Az hogy milyen az élete a valóságban, arról nem beszélünk, tapintatosnak kell lenni, hiszen ha megmondod neki a saját véleményed, akkor jól megmutatja, hogy neki van igaza mert neki van hatalma. 

A jó hír, hogy ezek a programok is átírhatóak, pontosan úgy ahogyan beíródtak, vagyis megfigyeléssel, érzelmekkel, tettekkel, és megéléssel, vagyis tapasztalással.

Az első lépés, hogy elfogadjuk, ez van, így működik. Nem vagyunk semmilyenek és lehetünk bármilyenek. Felhagyunk a címkézéssel és ítélkezéssel, amúgy sincs sok értelme, mert csak egy vélemény és kész. Stresszel még senki nem oldott meg semmit. Figyelemmel, türelemmel, elfogadással, elvárás mentességgel, szeretettel viszont igen.

Az életünk belőlünk indul ki és hozzánk tér vissza. Amikor valakiben nem tetszik valami és idegesít bennünket, az tükör, ezért zavar. Valami bennünk lévő, számunkra nem előnyös tulajdonságra hívja fel a figyelmet. Tehát vagy bennünk van, amit nem szeretünk a másikban, vagy a bennünk lévő ítélet nem teszi lehetővé, hogy megismerjük Őt Magát.

Ezért fontos hogy a valóságot figyeljük meg és ne a hiteink alapján ítéljük meg a másik embert vagy saját magunkat. Az ítélkezés mentesség ránk is kell, hogy vonatkozzon, tehát magunkat se ítéljük meg, főleg ne mások véleménye alapján. 

Fordítsd meg a folyamatot! Kezd a szerethető tulajdonságaidat, az erősségeidet és értékeidet végiggondolni. Idézd fel az eredményeidet. Miért érdemes élned, mi fontos számodra?

Tökéletes lehetőség vagy, rajtad múlik, milyen életet élsz. Jusson eszedbe mindig, amire gondolsz, figyelsz, az növekszik az életedben. A gondolataid hatást gyakorolnak rád az érzelmeid segítségével úgy, hogy ingerületek és vegyületek formájában testi érzeteket hoznak létre. Pontosan érezzük, hogy mely gondolat vált ki kellemes érzéseket és mely gondolat kellemetlen érzéseket. Így a figyelmed által, vagyis a gondolataid által tudod szabályozni, hogy hogy érzed magad, és az ebből fakadó tetteid vagy passzivitásod milyen eredmény teremtenek számodra.

Amennyiben a múlt hibáin keseregsz vagy a lehetséges jövőtől félve szorongsz, tehát ezekre gondolsz, akkor nem tudod ÉSZREvenni a jelen lehetőségeit. 

Természetesen a figyelem és jelenlét képességét is lehet fejleszteni, ezáltal felismerheted az agyalást, ki tudsz  jönni belőle és elkezdheted azt az életet felépíteni, ami valóban a Te életed és nem egy másolat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr9114726675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása