Cégvezetők klubja

Business Flow

Dobj egy követ a tóba!

2019. április 08. - Business Flow

pexels-photo-705674.jpeg

A kapcsolatépítést ha szemléltetni szeretnénk, leginkább egy tóba dobott kaviccsal tehetjük meg. Ami apró ugyan, de ahhoz elégséges, hogy a tó teljes felületén fodrozódó hullámokat indítson el, ami mindenre kihat, ami a felszínén úszik.

A networking nem pusztán szokások összességét jelenti, hanem életformát, tudatosságot, gondolkodásmódot és jelenlétet, amivel egy adott szituációban meglátjuk egymásban a lehetőséget, illetve azt, hogyan tehetünk a másikért.

Igaz ez egyrészt az üzleti kapcsolatrendszerünkre, de éppúgy a mindennapjainkra, a szemléletmódunk és személyiségünk alakulására is.

Az érzelmi intelligenciánk fejlődik általa, ami tudományosan alátámasztva sokkal nagyobb szerepet játszik az elért sikereinkben, mint azt korábban feltételezték. A hagyományos értelemben vett intelligencia is egy fontos tényező, azonban a fejlett érzelmi intelligencia nélkül önmagában nem eredményez egy kiteljesedett életet.

Ebből kiindulva nézzük meg, mi kell ahhoz, hogy eredményesen vehessük fel a kapcsolatépítő szemüvegünket!

Célkitűzés

Aki pontosan tisztában van a céljaival, és tudja azt is, mikre van szüksége az eléréséhez, célirányosan foghatja munkára a saját és ismerősei kapcsolatrendszerét. Mindezt korrekten és etikusan, minden esetben a win-win helyzetre törekedve a hosszú távon gondolkodók malmára hajtja a vizet. Az ilyen emberekkel az együttműködés is öröm, ezért törekedj rá, hogy te is motiválj másokat. 

Bizalom

Az üzleti klubok egy olyan gazdasági mikrokörnyezetet teremtenek a vállalkozók, vállalkozások számára, ahol a bizalmi tőke megsokszorozza a lehetőségeket.

Nem véletlenül kap egyre nagyobb teret a digitalizálódó világban a kapcsolatépítés, hiszen az üzleti életben igény és van megbízható érték- és érdekközösségekre. Ahol a résztvevők jobban megismerhetik egymás szakmai és emberi kompetenciáit, mielőtt a közös munka mellett döntenek. Ha megfontoltan teszel ígéretet, és azt minden körülmények között tartod, a bizalmi indexed megnyithat olyan kapukat, ahol rég szeretnél bemenni. 

Információ

Az információk folyamatos áramlása időt és energiát spórol meg – gondoljunk csak arra, hogy az új munkatárs, alvállalkozó esetleg megbízó megtalálása mennyi ráfordítást igényel részünkről, ha magunk szeretnénk mindennek utánajárni.

Arról nem beszélve, hogy mennyire hatékony, amikor egy helyen és időben gyarapíthatjuk a tudásunkat, építhetjük kapcsolatrendszerünket és ezekkel fejleszthetjük a vállalkozásunkat. Figyelj oda, ki milyen kapcsolatokat keres, és segíts önzetlenül!

pexels-photo-1331971.jpeg

Új megoldások

Az út közben megismert emberek újabb inspirációkat, ötleteket adnak, a tudás kölcsönös megosztása, az információáramlás és az összefogás teljesen egyedi megoldásokat hozhat el. A vállalkozói lét alapvetően magányos, ezért sokszor új lendületet hoz egy kívülről jövő gondolat, vélemény vagy tanács. Ha tudod, mi felé mész, olyan embereket keress, akik elérték már azt a célt, amit kitűztél. Fordítva pedig Te is mutass jó példát azon a területen, ahol tapasztalatod van. 

Együttműködések

Az üzletek emberek között köttetnek, nem cégek között. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a hozzánk beérkező információkat kamatoztatni is tudjuk a többiek érdekében. A nyitottság, a csapatjátékra való hajlandóság és rugalmasság szükségesek ahhoz, hogy ne csak nagyot álmodj, meg is valósítsd. Ezért nézz ilyen szemmel minden új ötletet, együttműködési lehetőséget, találd meg a közös pontokat, mert sokkal messzebbre juthatsz stratégiai partnerekkel, mint egyedül. 

A networking az az eszköz, ami semmibe nem kerül, mégis aranyat ér. Következetesen alkalmazva jó példát mutatunk ezzel azoknak, akik még egyedül keresik a megoldást cégük fejlődésére.

Ezzel a szemlélettel pedig sokkal többet is nyerhetünk, mint stabil és erős üzleti kapcsolatokat. Más emberek visszajelzéseiből alakulhat az önismeretünk, tapasztalatot szerezhetünk új területeken, és a nyitottságunk által bárhol, bármilyen helyzetben meglátjuk lehetőségeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr914749575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása