Cégvezetők klubja

Business Flow

Hallgass a belső iránytűdre és találd meg a szenvedélyed!

2019. április 15. - Business Flow

sokpeti.jpg

Körmöczi-Kriván Péter első ránézésre is színes egyéniség. Folyamatosan mozgásban van, és aki találkozott már vele, biztosan emlékszik rá.

Nem volt ez azonban mindig így.

2007-ben egy barátja hívta meg őt egy animátor képzésre, amin – akkor még inkább visszahúzódó, háttérben maradó személyiségként - csak az ígérete miatt vett részt.

Akkor került először kezébe mikrofon, és a feladat: három nyelven csináljon show-t a jelenlévőknek.

A feléje áradó bizalom, és a teljesen új helyzet megtörte az addigi jeget, és innentől kezdve előadott, ahol csak tudott. Színpadon képzett animátorokat, drámapedagógiával és gyermekszínházzal foglalkozott.

Folyamatosan foglalkoztatta az a gondolat, hogy az öröm, amit az embereknek átadott az előadásai közben, miért ürül ki belőlük olyan hamar. Ezért autodidakta módon ebbe az irányba kezdte képezni magát, hogy a szórakoztatást a tanítással összekötve át tudjon adni nekik valamit, ami maradandó.

Sokáig ugyan nem gondolkodott mostani hivatásában, mígnem négy évvel ezelőtt, amikor önfejlesztéssel is aktívan kezdett foglalkozni, egy kép jelent meg a lelki szemei előtt, amin egy taxit húzott magával. Ez volt az Érzéstaxi, melyben minden érzés jól érzi magát, és Péter is velük.

Az első nyolc részes előadássorozata Érzéstaxi címmel a Magnet Házban indult el, melyből következett, hogy tavaly elindította vállalkozását, és akkor már Mesetaxi néven utaztatja a résztvevőket az érzéseik hullámvasútján.

Aki az előadásain beszáll Péter Mesetaxiba, megélheti azt az utat, amin ő is jár nap mint nap. Ahol az érzések nem jók vagy rosszak, hiszen ahhoz, hogy magasságokat meg tudjunk élni, a mélységet is meg kell tapasztalnunk. Bejárjuk azt az utat, amikor jó a világunkban lenni, és megértjük azt is, amikor nem. Az érzések a műszerek, amik mutatják a haladási irányunkat az életünkben, amit szenvedéllyel tudunk élni.

Péter is megtapasztalta, hogy az embereket nem a technikai tudás hozza lázba, hanem a szenvedély, amit átragad rájuk. Emellett azonban nagyon tudatosan készül az előadásaira, amit a rövid idő alatt elért eredményei is bizonyítanak.

Év elején egy Pongor-Juhász Attila rendezvényen 650 fő előtt kapott lehetőséget a színpadon megmozgatni az embereket, ami után a Fundamenta hívta el tréninget tartani. A sikere akkora volt, hogy hét héttel később visszahívták.

A sikert egyébként Péter a következőkben méri: amikor valódi jelenlét van az előadása közben, a figyelem nem kalandozik, és a résztvevők bármilyen helyzetben és pozícióban vannak is, merik elengedni magukat és szabadságra küldeni a józan eszüket. Ez pedig felszabadító. Segít megtalálni az elveszettnek hitt belső iránytűt és az egyensúlyt az életünk fontos területei között.

Péter amellett, hogy felnőtt mesekönyvet ír, a céljai között szerepel, hogy saját csapatot épít, akiknek átadja a „módszerét”, amit aztán ők a saját személyiségükkel kiegészítve mutatnak meg az embereknek.

Hogy merjünk bátran menni a kanyargós úton, mert amíg azt teszed, amit szeretsz, addig minden rendben.

Besnyő Gyöngyvér: Emberekkel foglalkozol nap mint nap, és láthatóan jól érzed magad szinte bármilyen közegben. Miből tudod, hogy egy közösségben „hazaérkeztél”?

Körmöczi-Kriván Péter: A tapintható támogatásból. Amikor valaki úgy néz rád „ismeretlenül” is, hogy „milyen jó, hogy itt vagy”. Még csak nem is kell kimondani. Amúgy nekem a ki nem mondott szavak a kedvenceim.

Besnyő Gyöngyvér: Hogyan látod magadat egy üzleti közösségben? Mi az, amire leginkább szükségük van szerinted a vállalkozóknak, cégvezetőknek, akiken jelentős felelősség nyugszik?

Körmöczi-Kriván Péter: Pont a felelősségen van a hangsúly. A felelősség szerintem akkor válik könnyűvé, ha elsősorban magamon gyakorlom és nem másokon. Emberi és vállalkozói felelősségem jól érezni magam minden körülmények között, mert a vállalkozói „termékem”, esetemben a mese, a tréning, a játék csak akkor képes szolgálni másokat, ha szívesen adom. És azt nem kell erőltetni. A „szívesen”-nek ereje van és a legjobb az egészben, hogy könnyen történik, nem kell stresszhormonokat rendelnem a katalógusból.

Besnyő Gyöngyvér: Hogyan lehet az üzleti életben az érzéseinkre hallgatni úgy, hogy közben racionális döntéseket kell hoznunk? Mi a kulcs szerinted, amivel megtalálhatjuk az egyensúlyt?

Körmöczi-Kriván Péter: Kapásból a nyugalmat mondom. Ha nyugodt vagyok, akkor a fejem és szívem csapatmunkát végeznek. A nyugalom azonban nem minden pillanatban adottság. Valamikor cserben hagy engem is. Olyankor előveszem a kelléktáram, kellemes gondolatokkal töltöm meg a fejem, elmegyek futni, vagy egyszerűen csak nem csinálok semmit. Szerintem az utóbbi a leghatásosabb, mert a nyugtalanság szereti a kapkodó levegőt, amikor minden izgága körülötted. A nyugalom ott jön létre, ahol megállsz és elhallgatsz. Recept nélkül kapható!

Besnyő Gyöngyvér: Mi a célod Business Flow-ban? Hogyan látod a szereped, a céljaid ebben a közösségben?

Körmöczi-Kriván Péter: A munkám, mondhatom, Flow-ban folyik, mert mind a story-k elkészítése, mind az előadások tőlem független alkotó-FOLY-amat részei. Imádom az alkotást és pont az alkotás örömét kívánom átadni minden Business Flow rajongónak. Igen, rajongónak, mert én már most rajongok azért, hogy létezik a „biznisz” és a szív különleges elegye. Úgy érzem, ezt a közeljövőben játékkal, story-val, mesével, nyugalommal át is adom mindenkinek, aki velem együtt rajong vagy rajongani vágyik magáért, másokért, a Business Flow-ért.

Besnyő Gyöngyvér: Te is csapatban gondolkozol. Miről ismered fel azokat az embereket, akikkel szívesen működsz együtt?

Körmöczi-Kriván Péter: A szemembe néznek és én az ő szemükbe.

Besnyő Gyöngyvér: Mit tanácsolnál azoknak a vállalkozóknak, akik még nem mertek nyitni a networkingre? Milyen hozzáállással érkezzenek, vegyenek részt egy találkozón?

Körmöczi-Kriván Péter: Csak hagyd, hogy a lábad vigyen és engedd meg magadnak, hogy ne csupán egy névjegykártya adogató embert lássanak benned, hanem húsvér lelket, aki imádja azt, amit csinál. A vállalkozásod legfőbb funkciója, hogy JÓL ÉREZD MAGAD, és ha te jól érzed magad, akkor mindenki más is, aki erre nyitott. Ha még nem nyitott, akkor az lesz. A networking erre kiváló játszótér, ahol a tét egyszerű: add magad!

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr1514766054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása