Cégvezetők klubja

Business Flow

Élet a flow-ban vállalkozóként

2018. szeptember 22. - Business Flow

pexels-photo-1238965.jpeg

Emlékszel még arra az időszakra, amikor megtaláltad a jelenlegi hivatásodat? Amikor tele ambíciókkal és tervekkel az járt a fejedben, Te majd megmutatod, mire vagy képes? És arra a napra, amikor vállalkozóvá váltál?

Valószínűleg egy hosszú folyamat előzte meg, izgalom, lázas ötletelés, tervezés. Lelkesedés, flow élmény, ami magával ragadta a környezeted is…

És hol tartasz most? Ugyanúgy átéled nap mint nap azt a flow élményt, mint akkor, miközben egyre távolibb, elérhetetlenebbnek tartott céljaidat valósítod meg?

Bennünk, vállalkozókban az a közös, hogy egy kicsit jobban el merünk rugaszkodni a talajtól, mint az átlag. Nem kritizáljuk, ami nem működik jól, hanem megváltoztatjuk. Problémát oldunk meg. Az ügyfeleinkét és a cégünkét, vállalkozásunkét. Helyt állunk egyéni vállalkozás szinten, alkalmazottak vezetőiként, alvállalkozóként és az ügyfeleinkkel szemben. Túlteng bennünk az ambíció, a kezdeményezőkészség, és nehezen tűrjük a korlátokat, hiszen magasabbra állítjuk magunk előtt a lécet, mint mások teszik.

Ez a vállalkozó szellem volt az minden időben, ami előrébb mozdította a világot, és jelen pillanatban is újabb és újabb ötletekkel szolgálja a fejlődést, miközben a gazdaság motorját adja.

Ugyanakkor egy világszintű felmérés alapján a magyar vállalkozókra jellemző az önbizalomhiány. Nem merünk igazán nagyot álmodni, félünk meglépni a kockázatosabb stratégiai döntéseket. Pedig a pozitívan értelmezett becsvágy az, ami hajt előre, és segít abban, hogy kihozzuk magunkból, a vállalkozásunkból a legjobbat, maradandót alkossunk. E nélkül csak stagnálni fogunk, miközben legbelül pontosan tudjuk, többre vagyunk képesek.

pexels-photo-674258.jpeg

Amikor olyan emberekkel vesszük körbe magunkat, akik ugyanúgy célokkal, küldetéssel rendelkeznek, és bárhol tartsanak is ennek megvalósításában, keményen dolgoznak érte, akkor számunkra is ez válik követendővé. Amikor nehezebb időszakot élünk, könnyebben átlendülünk egymást segítve, amikor pedig tele vagyunk tervekkel, a kívülről jövő új ötletek mutathatják meg a következő lépésünk irányát. Ez pedig hatványozottan igaz egy olyan közegben, amelynek alapélménye a flow, a lelkesedés, a hit abban, amit csinálunk.

Egy olyan közösségben, amelynek célja, hogy segítse azokat a vállalkozókat, akik nem vesztették el a kezdeti lelkesedésüket, ambícióikat, nem tágítanak a céljaiktól, hanem egyre távlatibbakat tűznek ki, és tesznek is ezekért.

A vállalkozói lét alapvetően egy magányos életforma. Többnyire nincs kivel megosztani a kétségeinket, a döntéseink előtt kikérni hozzáértőbb véleményét, és a szakmai sikereinknek együtt örülni azzal, aki érti és értékeli azt. Ezért jelent egy hatalmas nagy erőt, ha megtalálod azokat az embereket, akikkel együtt tudsz gondolkodni, hiszen megsokszorozzátok egymás képességeit, lendületét.

Egy ilyen közösségben nemcsak a hátteret kapod meg, hanem konkrét segítséget olyanoktól, akikkel ismeritek egymás céljait, örömeit, nehézségeit, már kialakult a bizalom, akár a baráti kapcsolat is. Lehet, hogy most Te kapsz inspirációt, máskor pedig Tőled származik egy olyan ötlet, ami elindítja a társad egy úton, ami nagyszabású eredményekben végződik.

Eredményeket el lehet érni hosszas, kitartó küzdelem árán is, ugyanakkor egészen más a kimenetele annak a tevékenységnek, amit lelkesedés kísér. Kitartásra így is, úgy is szükség van, de egyáltalán nem mindegy a végeredmény szempontjából sem, hogyan érzed magad az út közben.

A célod megvalósításához maratonra készülj, ne sprintre, minél nagyobbat álmodtál, annál inkább kelleni fog a hosszú távú szemlélet.  Ahogy Tatiosz is mondja: „A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több.” A lelkesedésed dönti el a haladásod ütemét.

Egyetértesz? #keruljflowba

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr5314256201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása