Cégvezetők klubja

Business Flow

A jó együttműködés a lehetőségeid szorzója

2019. március 21. - Business Flow

rock-climbing-1954885_960_720.jpg

A fejlődéshez, növekedéshez idővel mindenki eljut arra a pontra, hogy önmagát meghaladó dolgot kell véghezvinnie. Ezt pedig a legbiztosabban társakkal tudjuk megtenni. 

Különbözőek vagyunk, eltérő képességekkel, ambíciókkal, erősségekkel és gyengeségekkel. Amikor azonban hasonló értékrendű, és egy irányba tartó célokkal rendelkező emberekkel találkozunk, mindannyian egy kicsit túlszárnyaljuk önmagunkat. 

Nem véletlenül helyeznek nagy hangsúlyt a cégeken belül a csapatépítésre, hiszen az eredményes munkához közös nevező kell. A hatékonyságnak, a kreativitásnak, az innovatív ötletek kibontakozásának mind feltétele az együttműködés, nem beszélve az emberileg építő közösségről. 

Vállalkozóként, cégvezetőként mi magunk döntünk arról, kivel szeretnénk összefogni, kivel jutunk még messzebb egy win-win helyzetben, ahol minden résztvevő kibontakoztathatja legjobb készségeit egy közös cél érdekében, hogy nagyobb dolgot vigyen véghez, mint amiről külön-külön csak álmodott. 

A Business Flow közegében ehhez egy kölcsönös, ajánlásokon alapuló bizalom társul, ami a legstabilabb alapot adja a hosszú távú elköteleződéseknek.

Ez pedig minden résztvevőjét a magányosan küzdő versenytársak fölé emeli. 

Nagy Zoltán, Infoartnet Kft.

52835874_2625608454132291_8500574971318239232_n.jpg

Az együttműködés számomra az emberek közötti bizalmat jelenti. A bizalom egymás támogatásában nyilvánul meg, mind üzleti, mind emberi téren. Az üzletek nem cégek között köttetnek, hanem emberek között és az együttműködés nem cégek között zajlik, hanem emberek között.

Ha valakivel jó kapcsolatot ápolunk, akkor sokkal jobb, gyorsabb és hatékonyabb lesz a munka, tehát jobb lesz a munka minősége mindenféle szempontból.

Ha valakivel együttműködünk természetes lesz, hogy bízunk a szakértelmében és őt bízzuk meg bizonyos feladatokkal.

A networking pontosan erről szól, minél többet adunk annál többet kapunk. Ez az együttműködés magasiskolája.

 

Balázsi Edina, www.krediva.hu 

 

marketingfesztival_wflow_22531_pp.jpg

Az együttműködés?

Az egyik legfontosabb szó a szótáramban; mind a magánéletemben, mind pedig a hivatásomban kulcsfontosságú fogalom.

Társasági ember vagyok, csapatjátékos, ezért amikor többen tevékenykedünk egy közös célért, akkor rendkívül fontos, hogy összhang legyen, egy irányba húzzunk, egymást kiegészítve, egymást inspirálva teljesítsük küldetésünket. Amikor közösen érünk el sikereket, akkor együtt eredményesen működünk.

Azonban az együttműködést nem olyan egyszerű folyamatosan fenntartani, sokat kell hozzá tapasztalni, alkalmazkodni csapaton belül, hiszen nem vagyunk egyformák, külön egyéniségek vagyunk különféle képességekkel, motivációkkal és elképzelésekkel.

Az igazi együttműködés akkor valósul meg, amikor képesek vagyunk egymást elfogadni, meghallgatni, néha háttérbe vonulni, máskor meg irányítóvá válni, mindezt pedig olyan harmóniában, ami minden egyes csapatjátékosnak az örömére és megelégedésére történik. Engem hatalmas energiával és boldogsággal tölt fel, amikor együttműködhetek, mert én így működöm jól. 

Czeizer Zsolt, Sales oldal specialista

zsolti.jpg

Az évek alatt rájöttem, hogy kevés magányosabb ember van az otthonról dolgozó egyéni vállalkozónál - ha nem foglalkozik tudatosan a kapcsolatai építésével.

Számomra áttörést hozott a magánéletemben és a munkámban egyaránt, amikor elkezdtem tudatosan olyan közösségekbe járni, ahol velem hasonló érdeklődésű embereket találok - legyen ez akár egy szakmai konferencia, vagy egy üzleti klub. 

Egy támogató család meghallgatja, ha sikert vagy épp kudarcot értél el a vállalkozásodban, de csekély az esély arra, hogy valóban értik is, amiről mesélsz nekik - az pedig nagyon valószínű, hogy építő jelleggel nem fognak tudni hozzászólni a témához. 

Olyan emberek között érzem igazán jól magam, akik folyamatos fejlődésben vannak, ötletelnek, fejlesztik magukat és a cégüket egyaránt - ebből tudok én is energiát és motivációt meríteni

A győri üzleti klubunkban mindezt megkapom, ráadásul egyre több együttműködést sikerül kialakítanom társaimmal. Úgy gondolom, hogy ezek akkor tudnak a legmegfelelőbben működni, ha megismerjük egymást nemcsak az üzleti, de a magánéletben is.  

Ha kicsit beengedjük a másikat, ha belelátunk egymás motivációjába, nehézségeibe, elakadásaiba, sokkal empatikusabban tudunk egymáshoz fordulni, ami véleményem szerint szükséges ahhoz, hogy a másikat - ezáltal magunkat is - a siker felé vezethessük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr2214707576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása