Cégvezetők klubja

Business Flow

Erre képes a közösség ereje a Te városodban is!

2018. június 04. - Business Flow

2016-08-20_23_36_48.jpg

Mit tegyünk akkor, ha egy főváros-központú országban vidéken is szeretnénk fejlődni vállalkozóként vagy cégként, kapcsolatokat építeni, összefogni, támogatni az együtt gondolkodni tudó és akaró cégvezetőket?

Ezek a kérdések foglalkoztatták Veress Zoltánt, aki Nyíregyházán lassan két évtizede az értékesítés több területén is vezető pozícióban tevékenykedett. Kezdetben a biztosítási ágazatban, az Aegon, a Generali majd a D.A.S. munkatársaként ért el komolyabb sikereket, majd következett egy teljesen új terület, az ingatlanértékesítés.

Zoltán jelenleg vezetője a City Cartel Ingatlaniroda nyíregyházi és debreceni irodájának, ahol a fő feladata az értékesítésben szerzett tapasztalatának, gyakorlati tudásának átadása a munkatársak számára.Munkásságára talán nem is kell jobb referencia, mint hogy ügyfeleikre partnerként tekintenek a City Cartel iroda dolgozói.

Ez azonban nem csak munka számára: küldetésként tekint rá, hogy a kelet-magyarországi régióban meghonosítsa a még ritkásan jelenlévő tréningeket értékesítők, cégvezetők számára.

Egy több évtizedes értékesítői karrierben már egyértelműen kiderül ugyanis, az ügyfelek az adott emberhez kötődnek az általa képviselt cég helyett. Ezt tapasztalta meg Zoltán is, aki a helyi ismertsége, az általa tanúsított etikus magatartás következményeként már nem tartja szükségesnek a kizárólagos szerződéseket. Bizalmi kapcsolatban van az ügyfeleivel, aminek eredménye a kölcsönös elégedettség, és ezt a hozzáállást szeretné átadni a tréningjein részt vevőknek.

A helyi értékek megőrzése, a nyíregyházi érdekeltségek képviselete szintén követendő példaként állhat más vállalkozások előtt, melyet a versenysportból megismert kitartással, céltudatossággal és csapatszellemmel ötvözve valósít meg.

Ismerjük meg jobban az első nyíregyházi BusinessFlow klub alapítóját!

Besnyő Gyöngyvér: A munkád során mindvégig emberekkel foglalkoztál, a kapcsolataidon múltak az üzleti sikereid is. Tudatosan mikor és milyen formában kezdtél el foglalkozni a kapcsolatok építésével?

Veress Zoltán: 1999 decemberében kezdtem az AEGON biztosítónál. Ott azt mondták, ha az értékesítést jól fogom csinálni, akkor hatalmas kapcsolatrendszerem lesz. Igazuk lett. Ha ezt kellő alázattal és megfelelő nyitottsággal csinálja az ember, akkor ez a kapcsolati rendszer folyamatosan bővül. Az első üzleti klubon 5 évvel ezelőtt voltam. Nekem akkor is tetszettek ezek a rendszerek, de hiányzott valami belőle. Nem tudtam akkor, hogy még mi. Ma azt gondolom, hogy egy klubnak varázsának kell lenni, amihez az emberek szívesen és jó érzéssel csatlakoznak. Azért, hogy ezt az érték, érdek- közösséget növelni tudjuk.

Besnyő Gyöngyvér: Miért döntöttél úgy, hogy élére állsz egy Nálatok még új kezdeményezésnek? Mi fogott meg a Businessflow-ban, amikor úgy döntöttél, Te is klubot alapítasz? Mik a terveid?

Veress Zoltán: Elmentem Budapestre megnézni többször, mert barátaim hívtak.  Ezen találkozón kaptam meg „a pluszt”, jó érzés, hangulat, emberi együttműködések formájában, amire én gondoltam. Itt eldöntöttem, hogy én ezt Nyíregyházán elindítom, és az élére állok. Többszöri egyeztetés után, rekord idő alatt (1 hónap alatt) összeraktuk a nyíregyházi csapatot. Ma már a második rendezvényen vagyunk túl és már látjuk azt is, hogy elkezdtek csatlakozni hozzánk. A terveim kristálytiszták azzal kapcsolatban, hogy ezt hosszú távra tervezem.

Besnyő Gyöngyvér: Miket vársz rövid- és hosszú távon a saját klub alapításától? Hogyan tudja segíteni egy üzleti klub a személyes céljaidat, elhatározásaidat? Mik a konkrét terveid ezekkel kapcsolatban?

Veress Zoltán: A rövid távú tervem az egyben a hosszú távú tervem is. Sikeres, nyitott, etikus egymással jól együttműködő cégvezetőkben gondolkodom. A mai világban amikor minden felgyorsult, nem lehet elmenni a lehetőségek mellett. Ha nem veszel részt az újdonságban először lelassulsz, majd megállsz, lemaradsz, és visszafele kezdesz fejlődni. Pont ezért, ezen klubnak, jövőben kluboknak, közösen kell szinergiában együttműködni, ahol tudják, egymást segíteni, fejleszteni, közös ötleteket adni, amivel résztvevők tudják növelni a profitjukat. Nem a személyes céljaimat emelném ki, bár tudom az is fontos, de nekem sokkal fontosabb hogy ez a klub legyen egy példa arra, hogy hogyan kell vidéken gyorsan, sikeresen, és hatékony klubot indítani.

Besnyő Gyöngyvér: Melyek azok az értékek, amiket különösen fontosnak tartasz egy közösségben? Milyen mentalitású, hozzáállású cégvezetőket vársz elsősorban?

Veress Zoltán: Azokat várom akik nyitottak az újra. Fejlődni akarnak. Akiknek fontos, hogy adjanak, mert tudják azt, hogy akkor kapni is fognak. Akik nem máról holnapra gondolkodnak, akik tervezik a cégük jövőjét, akik nem csak jók akarnak lenni, hanem kiválóvá akarnak válni. Ilyenkor mindig eszembe jutnak Napoleon Hill szavai: „Egyedül gyorsabban tudsz haladni, de csapatban mindig messzebb fogsz elérni.”  Nagyon fontos még a klubban , hogy legyenek lendületes fiatalok akik már az „új” innovatív gondolkodást képviselik. Rájuk nagyon számítok, mert tőlük nagyon sokat tudunk tanulni.

Besnyő Gyöngyvér: Mit látsz ezen találkozók legnagyobb előnyének, ami miatt szívesen ajánlanád más cégvezető társaidnak?

Veress Zoltán: A legnagyobb előny a gyorsaság és a nyitottság az újra és a kristálytiszta jövőkép. Ha végig gondolom azt, hogy az én telefonomba 20 év alatt összegyűlt 1000 név cím telefonszám, azt most itt egy új tag két év alatt összerakhatja. Ettől nagyobb előnyt nehezen tudok elképzelni. Ezáltal rendkívül gyorsan tud fejlődni a vállalkozása. Azért ajánlom, mert van lehetősége betekinteni a klub életébe. Nem kell azonnal döntenie. Buta ember az, aki nem vizsgálja meg legalább a lehetőséget, hogy ez kell neki vagy nem. A két alkalom pont elég arra, hogy kialakuljon egy kép. Így könnyebb dönteni is, hogy ez kell nekem vagy más úton megyek tovább.

Besnyő Gyöngyvér: Mit tanácsolsz más vidéki városoknak, miért legyenek az elsők között egy klub alapításánál? Milyen előnyökkel járhat ez számukra?

Veress Zoltán: Azt tanácsolom, kezdjék el. Tervezzék meg az időpontot, hogy mikor kezdik és  induljanak el szervezni. Lehet rajta gondolkodni sokáig, de az idő megy és lehetőség az ma van, holnap pedig már másnál van. Ha fontos az a mondás, hogy ne a vállalkozásodban dolgozz, hanem a vállalkozásodon, akkor szintén vágj bele. Minden új nehéz, ezért félelemmel tölti el az embert, de pont ez benne a szép, hogy mi hozunk létre valamit, ami még nem volt. Ehhez pedig sok sikert kívánok.

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr8714022670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása