Cégvezetők klubja

Business Flow

Ha még mindig a tökéletes alkalomra vársz…

2018. október 02. - Business Flow

orsi_profil.jpg

Aradványi Orsolya a Bemer szaktanácsadójaként nap mint nap segít a hozzá fordulók testi egészségét megőrizni vagy visszaállítani.

Angol szakos tanárként végzett, majd a BGF marketing-szakközgazdász irányon szerzett diplomát, ami után kommunikációs területen helyezkedett el. Innen csöppent a multik világába a kétezres évek elején egy adatfeldolgozási profilú vállalatnál.

Az életében a fő motívumok már ekkor megjelentek: mindenhol ügyfelekkel foglalkozott, és a sales irány is megtalálta újra és újra, amit szívesen is végzett.

Olyan sikereket ért el ezen a munkahelyen, hogy az 5 és fél év kihagyás után, amíg a gyermekeivel otthon volt, visszavárták a munkahelyére. Ez pedig visszajelzésként megerősítő volt számára, hogy jó helyen van, hiszen már akkor is csak abban érezte jól magát, amit teljes odaadással tudott végezni.

Egy válás után érkezett meg benne az igény, hogy a gyermekeivel szeretne több időt tölteni, és már szabadult volna a multi kötelékéből is, ezért gondolt egy merészet és felmondott. Tette mindezt úgy, hogy fogalma sem volt még arról, mi lesz a következő állomás az életében, ezért hiteles a tőle kapott tanács: hallgass az első megérzésedre, és lépj azonnal! Az alkalmazotti biztonság csak látszólagos, a valódi az, amit magadban teremtesz meg, ahogyan ezt akkor a saját bőrén megtapasztalta.

Orsi számára ez bátorság és döntés hozta el a várva várt eredményt, ugyanis nem sokkal később egy barátnője megkereste a Bemer-től, hogy dolgozzanak együtt.

Abban már ekkor biztos volt, hogy segíteni szeretne az embereken, eddig azonban az egészség területe nem állt kiemelten közel hozzá, úgyhogy 2014-ben tanulásba és kapcsolatépítésbe kezdett, hiszen a szükséges ismeretségeknek is híján volt ezen a területen.

A sikerek pedig jöttek, például hogy két és fél évvel ezelőtt megkereste őt a Bemer egy nemzetközileg elismert vezetője, hogy dolgozzanak együtt, illetve jelenleg a Business Flow-n belül a Prémium 3 klub elnökeként vezeti a találkozókat.

Bárhova vezette is az élet Orsit, mindenhol az emberekkel való bizalmi kapcsolatok kísérték, ezek a meghatározóak számára a munkájában és a Business Flow-ban egyaránt. Mindkettőben azt vallja, hogy olyan vezetővé érdemes válni, akit örömmel követnek, ezzel szembemegy a tekintélyelvű vezetésnek a csapatában. Az eredmények pedig igazolják, hogy most is jók a megérzései.

Hogy hogyan képzeli ezt el a Business Flow-n belül és mik a céljai, arról meséljen most ő.

Besnyő Gyöngyvér: A kapcsolatépítés a kezdetektől kiemelt szerepet kapott az életedben. Mikortól kezdtél el tudatosan ezzel foglalkozni és mi indította el ezt?

Aradványi Orsolya: A BEMER és a kapcsolatépítés tudatosabbá tétele szorosan összefonódott egymással kezdettől fogva. Visszatekintve megállapítható, hogy a vállalkozásom elindításában közel 100%-os segítséget kaptam induláskor a networking eszközeivel, hiszen nem voltak egészség témában partnereim, Ügyfeleim. Emellett egy ilyen közösség pozitív energiái és csapatszelleme is sokat adnak egy olyan vállalkozónak, aki legalábbis kezdetben leginkább egyedül dolgozik. Minden találkozó feltölt és lendületet ad, ez nagyon fontos érték számomra. A „dolgozom” szót pedig idéző jelben értem, mert ez nekem sokkal inkább életforma. És nem csak a BEMER, hanem a kapcsolatépítés is. Örülök, hogy ehhez megtaláltam azt az eszközt, hátteret, amit könnyebben be tudok illeszteni az életembe, az időbeosztásomba, illetve olyan értékes emberek ismeretségét, barátságát kaptam emellett a közösségtől ajándékként, amit nagyra értékelek, becsülök. 

Besnyő Gyöngyvér: Említetted, hogy a vállalkozásod, a Bemer egészségterápia és a Business Flow összefonódik. Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogyan erősíti egyik a másikat?

Aradványi Orsolya: Ahogy mondani szoktam a pénzügyi és az egészségi állapot az a két kiemelten bizalmas téma, amiben az emberek nem nyílnak meg az első pillanatban. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, szükség van arra, hogy valaki értőn, őszinte érdeklődéssel és nyitottan közelítse, ismerje meg őket. Ilyenkor – és erre büszke vagyok – sok esetben barátságok, hosszú távú nagyon jó emberi kapcsolatok alakulnak ki, amiknek a bizalom az alapja, és amiket egy pozitív és értékes közösségben nagyon könnyen lehet elindítani, alakítani, tehát a lehető legjobb közegben vagyunk ahhoz, hogy a vállalkozásunkat sikeresen működtessük, és közben értéket adjunk és kapjunk.

Szeretem az embereket és nagyon érdekelnek sorsok, élethelyzetek és azok kimenetele, megoldása. Egész életemben ezekből tanultam én is a legtöbbet. Inkább ezekben hiszek, mint sem a tonnányi szakkönyvben, amik sokszor ugyanazt mondják picit másképp megfogalmazva. Abból viszont lehet tanulni, ha valamit az Élet írt és a leghitelesebb forrás meséli el. 

Besnyő Gyöngyvér: A Business Flow-n belül nagyon hamar elnökké választottak. Mit jelent számodra ez a felelősség, milyen értékeket szeretnél a Hozzád csatlakozó vállalkozóknak átadni?

Aradványi Orsolya: Igen, tényleg nagyon hamar megkaptam azt a bizalmat – amit ezúton is köszönök – amivel egy közösség élére helyeztek. Én ezt leginkább úgy tekintem, hogy a feladatunk a többi vezetőségi Taggal együtt egy olyan közeg, egy olyan Csapat kialakítása, ahová jó tartozni, akikkel örömmel találkozunk rendszeresen, hívunk Vendégeket, hiszen nekik is szeretnénk megmutatni ezt a vállalkozásukat támogató közösséget. A vezetői szerep tehát számomra egy közösségi, támogató működés kialakításának feladata úgy, hogy közben én is és mindannyian rengeteget fejlődünk, tanulunk. A célom, hogy a Tagjaink, a Vendégeink lássanak egy olyan pozitív közeget és közösséget, amiben látják a vállalkozásuk sikerének kulcsát. Nagyon jó olyan visszajelzésekkel találkozni, hogy egy kezdő, vagy épp picit holtponton lévő vállalkozó az innen kapott segítséggel tudott igazán elindulni a siker felé, vagy kapott meghatározó partnereket, megrendeléseket, amik az addigi álmok szintjéről végre a tervek megvalósulása felé vezetnek. 

Besnyő Gyöngyvér: Mit szeretnél elérni a Business Flow-n belül? Hogyan látod a céljaidat a klubbal egyéni és csapat szinten?

Aradványi Orsolya: A Business Flowban egy nagyon komoly értékre találtam egyrészt a kapcsolatépítésben, másrészt abban, hogy ezt a tevékenységet lehet karrierként is kezelni. Ez egy nagyon fontos különbség számomra az eddigi tapasztalataimhoz képest. Valahogy mindig megtaláltak az olyan szerepek, lehetőségek, amikor közösséget lehetett építeni, létrehozni. Sokszor elmondom, hogy engem jó emberek vesznek körül. Ezekkel a jó emberekkel pedig szeretek együttműködni, örülök, ha egy irányba megy az életünk, a terveink, a céljaink. Velük lehet ezt a közösséget igazán komoly tényezővé tenni a networking lehetőségek között. Célom, hogy sokkal több olyan vállalkozót vonjunk be ebbe az életformába, akik eddig nem, vagy nem tisztán látták benne az erőt és lehetőséget.

Magyarországon és nemzetközi szinten is komoly terveim vannak, szeretném a Business Flow-t sok embernek megmutatni, hiszen egy jó dologgal nem kell megmaradni csak a határokon belül, az ilyen közösségi és vállalkozásokat élénkítő értékeket más országoknak is szívesen fogadják. 

Besnyő Gyöngyvér: Milyen típusú embereket, vállalkozókat, cégvezetőket látsz legszívesebben a klubodban? Ki az, akivel hosszú távon eredményesen tudtok együtt gondolkodni?

Aradványi Orsolya: Kiket látunk szívesen? Természetesen minden olyan jó szándékú, etikusan működő vállalkozót és cégvezetőt, akik szeretnének a lehető legjobb és leghatékonyabb módon bekapcsolódni a gazdasági vérkeringésbe. Bizalmi alapon, már eleve magasabb szintről indítani, alakítani az emberi és üzleti kapcsolataikat. Sokszor elmondom a találkozóink bevezetőjében is, hogy a kémia mindig két ember között kezdődik, itt kell, hogy meglegyen a szimpátia, nyitottság és összhang, aztán a szerződést már a cégek, vállalkozások, mint jogi formák kötik meg, a kiindulási pont azonban minden esetben a személyekben, az egyénekben van.

Minden olyan vállalkozót, cégvezetőt, üzletasszonyt és üzletembert szeretettel várunk tehát, akik ezzel a filozófiával és működéssel azonosulni tudnak. Építsünk, alakítsuk valami nagyon jó dolgot azzal, hogy egy ilyen értékes eszköz van a kezünkben, mint a Business Flow! 

Besnyő Gyöngyvér: Akinek nem megy ennyire ösztönszerűen a kapcsolatépítés, annak mit ajánlasz? Hogyan kezdjen hozzá? Miért érdemes eljönnie egy üzleti klubba?

Aradványi Orsolya: Aki még nem tapasztalta meg, annak csak ajánlani tudom, hogy nyisson a kapcsolatépítés irányába, fogadja el meghívásainkat találkozóinkra, itt megtapasztalhatja a hangulatot, az energiákat, a támogató légkört. Amennyiben pedig részéről is megvan a networking felé az érdeklődés és pozitív hozzáállás, nálunk, klubjainkban ezt kapja majd vissza nagyon értékes, üzleti sikerre váltható formában. Minden közösség nagyon befogadó akkor, ha látja, tapasztalja, hogy mindenki hozzáteszi a működéshez, az eredményekhez a maga részét, azaz megnyitja a saját kapcsolati körét is a többiek felé. Ez a mozgatórugó, ami aztán sokszor már öngerjesztő folyamattá válik és a közösségben történő jó működés további és egyre komolyabb szintű ajánlásokhoz vezet. A széles kapcsolati tőke pedig manapság a legnagyobb kincs, ebből bármilyen vállalkozás, bármikor, bárhol újjá építhető vagy igazán naggyá tehető. Ezen az úton szeretnénk támogatni mindenkit, aki a Business Flow közösségéhez tartozik, vagy szeretne tartozni a jövőben. Legyünk mindannyian Flowban!

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr4214276987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása