Cégvezetők klubja

Business Flow

Márkaépítés videómarketinggel és azon túl…

2018. április 27. - Business Flow

Évről évre elhangzik a jóslat: az idei év a videós tartalommarketing éve lesz. Amit számszerűsítve tudunk, hogy a tavalyi évhez képest 18%-kal nőtt azon vállalkozások száma, akik videó marketinget használnak és a cégek 81%-a veszi igénybe ezt az egyik leghatékonyabbnak számító marketingeszközt.

A trend világszinten is egyértelmű, a Google a YouTube felvásárlásával, a Facebook pedig saját videók támogatásával igyekszik teret nyerni ebben a küzdelemben.

gergo.jpg

A téma aktualitása miatt adódott a lehetőség, hogy egy videókat és animációkat készítő ügynökség vezetőjével, Trib Gergővel beszélgessek.

Gergő ügynöksége a TotalSight reklám- és HR célú videókat, imázsfilmeket, animációkat egyaránt készít, emellett tréningeken tanítják az otthoni körülmények közötti felvételek trükkjeit. A résztvevők az igen népszerű online élő bejelentkezések minőségét tudják így lényegesen javítani. Ezzel döntve meg azt a tévhitet, hogy a videós tartalom a nagy cégek privilégiuma.

A TotalSight által elkészített munkákra jellemző a játékfilmes stílus és minőség, hiszen tudják, hogy egy cég megítélése a videók minőségén nagyban múlik.

A prémium szolgáltatás mellett a TotalSight segít a megfelelő fórumokra eljuttatva cégre szabottan népszerűsíteni is a videókat.

Emellett bevételük 10 százalékát jótékonyságra fordítják: adományvideókkal segítik társadalmi célú szervezetek munkáját.

Ezen elindulva kérdeztem Gergőt a kapcsolatépítés fontosságáról, szerepéről a TotalSight életében.

Besnyő Gyöngyvér: Hogyan kerültél az üzleti találkozók világába? Tudatosan kerested a lehetőséget, hogy szervezett formában építsd a kapcsolatrendszered?

Trib Gergő: Nagyon hamar kapcsolatba kerültünk a networking világával, de nem közvetlenül azt kerestük. Feleségem és üzlettársam, Trib Krisztina – aki a TotalSight másik motorja :) - a tanulás és az üzleti fejlődés híve, egy konferencián találkozott a kapcsolatépítés ezen formájával. Aztán jöttek a partnerek és ügyfelek, akik ajánlottak különböző üzletépítő klubokat. A B-Flow ezen a téren nem az első elköteleződésünk, de itt találtuk meg leginkább a számításainkat: a csapat összetétele, mérete és a találkozók sűrűsége számunkra itt a legideálisabb. Persze nem tagadom, hogy amikor elköteleződsz valami mellett, akkor az számodra a legkedvezőbb választás.

Besnyő Gyöngyvér: Törekszel a hosszú távú együttműködésekre és az ügyfeleid nagy része is ajánlás útján érkezik hozzátok. Ezek fényében mit emelnél ki az üzleti találkozók legnagyobb előnyeinek?

Trib Gergő: Egy üzleti találkozó remek hely arra, hogy hasonló beállítottságú cégvezetők egymásra találjanak. A csapat állandó tagjai összecsiszolódnak, a találkozók új vendégei pedig a változatosságot, a pörgést biztosítják. Én egyébként abszolút a személyes találkozás és beszélgetés híve vagyok. Ez pedig egyértelműen az üzleti klubok hajtómotorja.

Besnyő Gyöngyvér: Mikor érzed úgy egy üzleti találkozó után, hogy hasznosan, a cégeden dolgozva töltötted az időt? Mit kell ehhez nyújtania az adott klubnak?

Trib Gergő: Nekem is fontos a tanulás, így nagyra értékelem a B-Flow találkozók bevezető oktató előadás szösszeneteit és a tagok hosszabb lélegzetvételű bemutatkozásait. Ezekből a prezentációkból is sokat lehet tanulni. Ha a bemutatkozások utáni ajánlás átadás során nem kapok ajánlásokat, akkor tudom, hogy a bemutatkozásnál valamit elrontottam. Ha tudok ajánlani másoknak partnereket és ügyfél jelölteket, akkor hasznosnak vélem a találkozót. A mi csoportunk egyfajta külön szervezetként működik, sokat dolgozunk és gondolkodunk a találkozók záró vagy néha extra idejében, ez is nagyban fejleszti a saját cégemet és saját vezetői képességeimet.

Besnyő Gyöngyvér: Az olyan célok eléréséhez kiváló eszköz a videómarketing, mint kapcsolatépítés, ügyfélszerzés, márkaismertség növelése. Hogy látod, van igény ezeken túl offline is tenni ezekért?

Trib Gergő: Igen, én nagyon élvezem, hogy egy e-mailes bemutatkozásban válogathatok a referencia videóink között, és hogy a weboldalunk tele van szebbnél-szebb videóval, de a személyes kapcsolatot nem akarnám soha teljesen kiváltani.

Besnyő Gyöngyvér: Ha offline is érdemes építeni a cégünket, a személyes kapcsolatrendszerünket, szerinted mik azok a konkrét lépések, amikkel egy üzleti klubban a legtöbbet tehetjük ezért?

Trib Gergő: Minél több ajánlás adása, minél több vendég meghívása, vigyük a jó hírünket és a jókedvünket, adjuk bele a kreativitásunkat és képviseljük az értékeinket.

Besnyő Gyöngyvér: Hogyan válassza ki a számára megfelelőt, aki még nem találkozott üzleti klubokkal?

Trib Gergő: Természetesen személyesen látogasson el vendégként az adott csoportokba és döntsön a megérzései és a csapat eredményei alapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr9713874782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása