Cégvezetők klubja

Business Flow

Bármerre mész új bizalmi kapcsolatok várnak

2018. június 27. - Business Flow

ili1.jpg

A legtöbbünk vágyik arra, hogy olyan hivatást találjon, amiben ő a legjobb, amivel adni tud a világnak, szenvedélyből, küldetéstudatból végezheti és még meg is él belőle.

Talán nem csak a szerencse műve, sikerül-e megtalálni azt a tevékenységet, ami számunkra ilyen értékeket képvisel.

Krucsai Ilonával beszélgetve élő példát kapunk arról, milyen az, amikor eljutunk ide.

Ili Borsod megyéből érkezett, ahol munkái során valamilyen úton-módon mindig az emberekkel való kapcsolatteremetés és- építés került a középpontba. Fontosnak tartja a szülőhelyére visszajuttatni azt a tudást, amit út közben megszerzett, összefogni azokat az embereket, akikkel win-win-win kapcsolatokat lehet kialakítani.

Így talált rá az “Adjunk álmot a gyermekeinknek program”-ra Győrben, ahol vállalkozói összefogás keretében iskolákat támogattak olyan tudásanyagokkal, amik az óvodai, iskolai képzésből hiányoznak. Célok között a fiatalok vállalkozási gondolkodásának kialakítása szerepelt, hogyan tűzzenek ki célokat és induljanak el a megvalósítás felé.

12 éve foglalkozik aktívan személyiségfejlesztéssel, eldöntötte, mindig olyan sikeres vállalkozókkal veszi körbe magát, akiktől tanulhat, hiteles példaként szolgálnak, folyamatos fejlesztésre, kihívásra késztetik.

Öt évvel ezelőtt találkozott először az irányított keretek között zajló üzleti kapcsolatépítéssel. Rengeteg eredményes tapasztalat után a BusinessFlow-ban találta meg azt a közeget, ahol számára létrejön a fent leírt cél, a saját IKIGAI-ja: “ amiért érdemes minden reggel felkelni.”

Ilit látva az ember valóban úgy érzi: az idegen egy barát, akivel még nem találkoztam.

Besnyő Gyöngyvér: Hogyan kerültél az üzleti kapcsolatépítés világába és mi fogott meg benne? Mi az oka, hogy a sok pozitív tapasztalatod után végül a BusinessFlow-t választottad?

Krucsai Ilona: Szívemhez nagyon közel állnak a fiatalok, az “Adjunk álmokat a gyerekeinknek Program” keretében, pár év alatt közel 5000 vállalkozó állt mögénk, hogy szívesen támogatna egy ilyen kezdeményezést. Így kerültünk be a kapcsolatépítés világába, ahol több network szervezettől megjelenési lehetőségeket kaptunk, amiért örök hálával tartozom. Kinyílt a világ, szerelem volt első látásra, hogy így is lehet üzletelni.

Az évek alatt sok tapasztalatot szereztem a Magyarországon működő szervezetekről. A BusinessFlow-nál az első pillanattól érzem, itt valami hatalmas dolog van születőben, ennek megalkotásában a kezdetektől részt vehetek. Végtelenül szerethető, rugalmas, elérhető és különleges. Egyszerűen jó ide tartozni.  Azokkal az emberekkel lehetek, akik fontosak számomra, tanulhatok tőlük, folyamatosan fejlődhetek, inspirálnak. És közben azt csinálom, amit szeretek, segítek összeismertetni azokat az embereket, akik együtt még sikeresebbek lehetnek.

Besnyő Gyöngyvér: Mik azok az üzleti lehetőségek, amik miatt érdemes szerinted ezt az üzleti kört választani? Miket nyerhet emberileg az a vállalkozó, aki csatlakozik egy klubhoz?

Krucsai Ilona: Rengeteg időt, pénzt spórol, hisz itt mindent egy helyen megtalál. A mai világban már nem az információ a hatalom, hanem ennek az információnak a versenytársak előtti megszerzése és versenyelőnyre fordítása.   Ezt kihasználva a konkurencia előtt járhat, stratégiai partnerségeket alakíthat ki, naponta bővülő, minőségi kapcsolatokra tehet szert. Itt találkozik a legújabb fejlesztésekkel, trendekkel, így azonnal reagál a változásokra, behozhatatlan előnyt szerez a piacán. Nem utolsó sorban, ha jól teszi a dolgát, barátokat, csapatot talál, akire minden helyzetben számíthat.

Besnyő Gyöngyvér: Mi a rövid- és hosszú távú terved az üzleti klubokkal? Mi a víziód ezzel kapcsolatban és miért?

Krucsai Ilona: Rövid távú tervem, hogy a már meglévő klubok kimagaslóan működjenek, osztódjanak, referenciául szolgáljanak. Olyan hangulatot, bizalmi közösségeket teremteni, ahová örömmel jönnek a cégvezetők és rögtön azt érzik, hazaértek.

Számomra rendkívül fontosak a gyökerek, hogy soha ne felejtsük el honnan indultunk. Eljöttem Borsodból, hogy a gyerekeimnek esélye legyen jobb életet élni, nem bírtam kivárni, hogy a dolgok jobbra forduljanak. De mindenki nem jöhet el. Ezért volt torokszorító érzés számomra a miskolci klub indulása, végre elkezdődik valami és ennek indításában részt vehetek. Vidéken sokkal kevesebb lehetőség van a fejlődésre, ezért ha kellő alázattal, kitartással, szorgalommal tesszük a dolgunkat, megtaláljuk a meghatározó embereket. Hiszek benne, hogy örömmel és hálával ragadják meg a lehetőséget és csatlakoznak.  Hatalmas az igény - főleg az elmaradtabb megyékben - a bizalomra épülő, virágzó üzleti közösségekre. Többször megtapasztaltam már, mire képes a szeretet és az összefogás, ha van egy kimagasló cél (árvíz, hóhelyzet, Adjunk álmokat Program). Azóta azon dolgozom, hogy ez minél többször megtörténjen katasztrófa nélkül is, nemes ügyek érdekében. Vízióm, hogy országszerte összekapcsoljuk a bizalomra épülő üzleti közösségeket.

Besnyő Gyöngyvér: Mitől lesz sikeres egy üzleti klub? Milyen hozzáállással, viselkedéssel érdemes a tagoknak rendelkezni, illetve fordulni a vendégek felé?

Krucsai Ilona: Hiszek abban, hogy véletlenek nincsenek, okkal találkoznak emberek. Csak tőlünk függ, mit hozunk ki belőle.  Nagyon fontos, hogy nyitottan, érdeklődően, bizalommal forduljuk egymás felé. Sose tudni, ki ül velünk szemben. A fókusznak a “miben tudok neki segíteni?”-n kell legyen. Az azonnali haszonszerzés itt nem lehet cél.  Évek fáradságos munkájával felépített, féltett kapcsolatrendszerét csak akkor nyitja meg, ha megbízik bennünk. Ehhez idő, türelem és odafigyelés kell.

Amikor ez sikerül, olyan kapcsolatrendszereket találunk, amire álmunkba se gondoltunk, bőségesen megjutalmazva ezt a fajta hozzáállást.

Besnyő Gyöngyvér: A kapcsolatépítés önmagában egy szokás, nem igényel plusz időbeli ráfordítást. Mit tanácsolnál azoknak, akik szeretnék ezt a szemléletet elsajátítani, hogyan kezdjenek hozzá?

Krucsai Ilona: Mikor először láttam profi kapcsolatépítőket, megnyugtatott a tudat, hogy ez fajta tudás tanulható, fejleszthető.  Így számomra is elérhető, ezért céltudatosan sokat foglalkoztam vele.  A BusinessFlow-nak küldetése a network kultúra széleskörű elterjesztése. Az applikációnk olyan aranyat érő tudásanyagot tartalmaz, amit egyetemeken sem tanítanak. Ráadásul ingyenesen letölthető, nem tagoknak is elérhető. Ha új lennék, már így kezdeném. Napi pár perc tanulással teljesen más szemüveggel nézhetünk az üzletünkre, ismerőseinkre. Időt és milliókat nyerhetünk, ha tudatosan használjuk. A kapcsolatépítés évek alatt beépült a mindennapjaimba, már képtelen vagyok e nélkül üzemelni. Be kell valljam függő lettem, a telefonomon ez a leggyakrabban használt applikáció �

Besnyő Gyöngyvér: Egy olyan cégvezetőnek, aki még nem találkozott az üzleti kapcsolatépítéssel, mit tanácsolnál? Hogyan találja meg a megfelelő klubot, mit tegyen azért, hogy egy jól működő közösség tagja legyen?

Krucsai Ilona: Ha eldöntötte, hogy kipróbálja az üzleti kapcsolatépítést, azonnal vágjon a közepébe. Nézzen meg több szervezetet, klubot, hogy legyen összehasonlítási alapja. Senkire ne hallgasson, figyelje az érzéseit, ez az ő üzlete, az ő élete, az ő döntése.

Ahol megvan a Flow érzés, megérintik emberek, megfogja a hangulat, ne habozzon, csatlakozzon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr4514076607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása