Cégvezetők klubja

Business Flow

Üzlet egy női közösségben

2018. december 21. - Business Flow

women2.jpg

Amióta világ a világ, a nők – ahogy a férfiak is – közösségekbe gyűltek, ahol egymással összefogva élték meg a szerepeik ezen részét. Elég csak a fonókra gondolni, ahol gyakran megszőttek sorsokat is, ennek a fajta összetartásnak mindig nagy ereje volt és van a mai napig.

És hol vannak a mai nők, akik ezernyi szerepben helyt állva, a feminizmus helyett a női értékeket képviselve sikeresek a világban és érnek el férfiak részéről is elismerésre méltó eredményeket?

Sokukkal volt szerencsém találkozni a Business Flow keretein belül létrejött Women in Flow referencia csoportban, ami novemberi indulása ellenére már újabb női üzleti klub indulását indukálta.

Nem véletlen ez az átütő siker, hiszen olyan erős, okos és valódi értékeket képviselő nők állnak az élén, mint a Golden Events Rendezvényszervező és Menedzsment Iroda alapítója, a Sokoldalú Nő konferencia szervezője, Mihalcsek Noémi. Vagy a hivatásában is női csoportokkal foglalkozó, a női minőségeket bioinformációs esszenciákkal segítő Hermann Éva.

Teleki Zsuzsa, aki a 40-50 éves korosztálynak tart testi-lelki egészségüket megőrző tréningeket, illetve Mártai Marianna, aki smink- és fotóstúdiójával segíti többek között az üzleti megjelenését.

A Business Flow-n belül pedig számtalan csoport létrehozójaként, motorjaként Krucsai Ilona, aki egy korábbi jótékony összefogás, az Adjunk álmokat gyermekeinknek szervezet támogatóiból gyűjtötte, és hozta össze őket egymással, amiből ez a női klub létrejött.

women1.jpg

A segítség mentén találkoztak korábban ezek a nők, melyhez most keretként egy hasonló értékeket képviselő szervezetet, a Business Flow-t választották, ezt töltik meg jótékony tartalommal.

A találkozókon pedig megfordul több évtizedes tapasztalattal rendelkező üzletasszony, és szárnyait bontogató vállalkozó éppúgy, mint a cégvezető kismama, aki a gyermekével a karján csak annyit mond: „Most volt itt a lehetőség, meg kellett ragadni.”

A sokszínűség ellenére, vagy éppen emiatt mégis működik ez a közösség, és nem hogy működik, hatalmas energiák szabadulnak fel, aminek egyik látható eredménye, hogy a precíz vezetés ellenére is alig sikerül tartani a kereteket. Megszámlálhatatlan ajánlás, ötlet, együttműködés vagy ismeretség születik, mely a találkozókon túlnyúlva vállalkozásokat indít el és röpít a magasba. Sokszor még órákkal a rendezvény hivatalos vége után sem tudnak hazamenni a résztvevők, akik az eddig elért eredményeik, sikereik mellett mintha itt megtaláltak volna valami régen keresett pluszt, ami lelkesedést, új lendületet ad számukra.

women.jpg

A csoport egyik alapítója, Hermann Éva fogalmazott meg nagyon jól az okot: A nők másként működnek és üzletelnek. Az érzelmi alap, az együttérzés és bizalom olyan alapkövek, amikhez bárki szívesen hozzákapcsolódik, túl az egyértelmű üzleti érdekeken is.

Nőkről lévén szó, meglátják és megérzik, ha a másiknak segítségre, támogatásra van szüksége, és megtalálják a módját annak is, hogy tegyenek érte.

Az ilyen értékeken alapuló szövetségek, a mögöttük lévő szándék és összefogás pedig sokszor tapasztaltuk, mire képes. Ezzel az évzárással a Women in Flow női közössége elvetette a magjait ország szerte azon hasonló kluboknak, ahol nők tudnak egymással találkozni, üzletelni, hinni dolgokban és megvalósítani őket, a világot egy kicsit szebbé tenni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://businessflow.blog.hu/api/trackback/id/tr3614506112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása