Cégvezetők klubja

Nincs tiszta fegyver, csak tisztított

2020. április 09. - Business Flow

feles.jpg

Az életünkben – ahogy a vállalkozásunkéban is – minden a döntéssel indul. Az adott helyzet legjobb döntését meghozni pedig minél mélyebb önismerettel lehet, mely egy élethosszig tartó feladat, tele izgalmas kihívásokkal, lehetőségekkel.

Csontos Tamás nem kisebb kihívást állított maga elé, mint hogy segít felkészülni a hozzá fordulóknak hogy az útelágazásaiknál, mérföldköveiknél abba az állapotba kerülhessenek, ahol meghozhassák valódi döntéseiket. Mert a döntés képessége egy olyan állapot, amelyben egyensúlyban vagyunk önmagunkkal. Nem húznak el a vágyaink és nem korlátoz az elménk. 

Tovább

A hatékonyság titka a vezető gondolkodásmódja

gyarmathymiklos2019_02.jpg

Hogyan növelheted a céged hatékonyságát anélkül, hogy magadat és alkalmazottaidat „kifacsarnád”, és elvesztenéd a motivációt?

Lehetséges-e növekedési pályára állni úgy, hogy közben a lelkesedés, a kreativitás megmarad, mindezt egy játékos közegben tanulva, magabiztos gyakorlati tudást szerezve?

Tovább

Közösségben Te is több vagy!

pexels-photo-3184418.jpeg

Egységben az erő – tartja a mondás, hiszen az egy csónakban evező, egy célért hajtó emberek sokkal messzebbre juthatnak, mintha egyedül szállnának szembe a mindennapok kihívásaival. Ez minden korban a túlélés feltétele volt, a mai napig az, hiszen egy vállalkozás számára a legnagyobb versenyelőnyt ma az információhoz való gyors hozzájutás, és az ezzel létrehozható rugalmas alkalmazkodás jelenti.

Egy üzleti közösségben, ahol döntéshozók vesznek részt, különösen nagy kihívás, hogy a határozott elképzelések, célok egy közös irányba mutassanak, és létrejöjjön az a kohézió, mellyel mindenki képes megvalósítani a magasabb rendű céljait.

Tovább

A bizalomépítés hosszú távú stratégia

b.jpg

A szakmánk iránti elhivatottság és alázat – főként több évtizeden át – bármilyen területen elhozza azt a profizmust és hozzáértést, amire sokan vágynak.

A 10 000 óra gyakorlás, tanulás, egy adott területen való munkálkodás kiemeli azokat a vállalkozókat, akik ezt az árat megfizetik, főként ha szenvedéllyel is párosul a tevékenységük.

Tovább

Az amerikai álom itthonról is elérhető

miki.jpg

Dr. Varga Miklósról egy történet, ami jól példázza, hogyan viszonyul az álmokhoz, úgy indul, hogy gyerekszobája ablaka egy tűzfalra nézett. Mivel a látvány nem tetszett neki, ráfestette egy plakát képét a floridai tengerpartról, amelytől ma 400 m-es távolságban áll az otthona, ahogy annak idején megálmodta.

Nem véletlen ezért, hogy ma magyar vállalkozókat segít abban, hogy a világ legnagyobb piacára, az Egyesült Államokba juttassák el, és ott valósítsák meg azokat az ötleteiket, amikre szüksége van a világnak.

Tovább

Tréningezd cégedet eredményessé!

2019. szeptember 24. - Business Flow

foto_mzs1.jpg

Egy céget, vagy azon belül egy területet vezetni olyan tudást igényel, amit nem oktatnak iskolapadban. A legtöbbször évek kemény munkájával felépített vállalkozás további fejlődésének gátja ezen tudás hiánya, amire a KKV-ban is egyre nagyobb az igény. A vezetőképzés, a kommunikációs tréningek, konfliktuskezelés, stresszkezelés, időgazdálkodás, projektmenedzsment, csak néhány terület, melyek ma már ott vannak a cégvezetők tudatában, azonban nem volt ez mindig így.

Tovább

Építs bizalmat kreatívan céged iránt!

2019. szeptember 03. - Business Flow

52835874_2625608454132291_8500574971318239232_n_1.jpg

Vállalkozásunk pozicionálásához, megjelenéséhez, marketingéhez az igényes és átgondolt arculat az egyik legfontosabb elem. Árulkodik rólunk azelőtt, hogy találkoznánk leendő ügyfelünkkel és bizalmat épít azután. Megmutatja, mennyire vagyunk hitelesek, igényesek, ha figyelünk arra, hogy online és offline egyaránt felhasználói élményt adjunk, aminek számtalan ismert és ritkábban használt eszköze van.

Tovább

Ha az élettől citromot kapsz, csinálj belőle limoncellót!

aurelia.jpg

Az egyensúlyt megtalálni a mindennapokban, a vállalkozásunkban és magánéletünkben egyaránt folyamatos kihívás. Még nagyobb kihívás, ha mindezt optimistán, kis humorral fűszerezve akarjuk kezelni, hiszen a minőségi életnek ezek alapfeltételei.

Reichardt Aurélia számára viszont természetes. 21 éven keresztül gyerekekkel foglalkozott. Utána megengedte magának azt, amit kevesen mernek: megállt töltődni, pihenni egy kicsit, hogy megtalálja második hivatását. Amit akkor is örömmel csinálna, ha nem fizetnének érte.

Tovább

A pókerasztaltól a vállalkozói játszótérre

fotel1.jpg

A pókerben a technikai felkészülés mellett a személyiség fejlődése is kiemelt szerepet kap, ha sikeres szeretne benne lenni az ember. Ahhoz pedig, hogy 10 éven át a játékból éljen és teremtsen stabil bevételeket, örömteli életet, már szenvedély és elkötelezettség is szükséges.

Kevesen mondhatják el azt magukról, hogy a munkájuk szó szerint játék, de Kovalovszki Márton a saját példáján át mutatja meg a vállalkozóknak, hogy bármilyen tevékenységre tekinthetnek így.

Tovább

Mersz intuitívan vállalkozni?

img_1632.jpg

A vállalkozás, a vállalkozói lét optimális esetben az önkifejezés eszköze is. Amikor az ember megtalálja a legjobb tehetségét, és ebben erőlködés nélkül, de állhatatosan veszi az elé kerülő akadályokat, megvalósítja a kitűzött céljait. Bátorság és bizalom kell hozzá, amik az út során mellénk szegődnek, ha kellően elhivatottak vagyunk.

Gürtler Gábor a legjobb példa arra, milyen messzire vihet, ha mered átadni az irányítást a tiszta belső hangodnak.

Tovább